Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: bonna

[玩具攝影] 高質美玩 - DC Icons 系列

我覺得DCD低可動係當年的定位問題? 因為Mattel的DCU就出名在於高可動(不過body就隻隻一樣), 而DCD就雕功細緻d. 係近年轉成DCC先開始出現高可動的figure.
yy23455699 發表於 9-8-2016 06:31 AM
師兄都入好多喎, 最後果張VERY GOOD!
條line 既Design係唔錯, 但成日有一兩隻油到鬼五馬六,
我個超人對 ...

係,本來諗住淨係入JL七子,但HQ又幾靚...入左HQ又無理由唔入JOKER...

所以都要揀一揀,超人QC係算差個批,但其他我又見OK

我覺得美玩之中,算係上品,係JOKER少左腰一個關節,其他都幾扭得,好多姿勢都問題,你見我蝙蝠俠都飛踢

前兩日入只哈莉今日到貨,中午玩左下,可動算唔錯,胸部腰部兩個關節比較滿意,稍為扭一扭,成個身材曲線出曬來。塗裝亦比較滿意,除左雙手手腕白色稍微出界之外其他都無問題。雖然有一兩個地方唔知系設計問題定系QC問題,感覺唔系咁滿意,不過系美系玩具中算系唔錯了。
太上王 發表於 11-8-2016 02:11 PM
前兩日入只哈莉今日到貨,中午玩左下,可動算唔錯,胸部腰部兩個關節比較滿意,稍為扭一扭,成個身材曲線出 ...

同埋價錢黎講算係平....
bonna 發表於 11-8-2016 11:07 PM
同埋價錢黎講算係平....

價錢就一隻隻分開講,呢只哈莉個人覺得都唔算平,閃電俠就比較平。
太上王 發表於 12-8-2016 09:42 AM
價錢就一隻隻分開講,呢只哈莉個人覺得都唔算平,閃電俠就比較平。

師兄入幾錢?因為我個時係米曹買,閃電同哈利一樣係舊半
bonna 發表於 12-8-2016 03:54 PM
師兄入幾錢?因為我個時係米曹買,閃電同哈利一樣係舊半

閃電無買,不過睇個價唔使舊半,哈莉計埋運費差唔多兩舊。