Toysdaily 玩具日報

查看: 13926|回復: 49

[個人收藏] 剛到手的Knightmare BATMAN, 有驚喜!!

已經好耐無拎過Figure返屋企了,今日去左動漫節拎左呢隻限量版Knightmare BATMAN,真係比預期中仲要好!
其實套戲真係好壞參半,但我又覺得唔算太差,可能因為自己係BATMAN死忠!
講返隻figureBody有驚喜!按落去係有彈性的,可動亦高,雙手不會回彈,對Boot的桶及鞋面係分開的,所以腳部係可以完全著地!
外套有舊化,有鐵絲,配件亦都非常多,可以完全還原電影裡面的造型!HT最近好少可賣大包了...
咀形都有三個,正常咀,開口咀,微張咀,我自己比較喜歡正常咀,真係好似賓佬!
由於太夜關係,匆匆忙忙影幾張分享一下,劣圖幾張:

今次隻Knightmare版真係幾好,令我非常期待普通版BATMAN!!

除左件褸怕佢爆裂外,
呢隻真係幾正
Nice sharing. :77:
近排ht出的人偶均屬佳品。可動亦不錯,又多配件,batman fans應該收貨有餘

Ching 可以睇返多半小時既 Ultimate 版 (總共三小時長),  成套戲正常返少少...
我夠係BATMAN死忠啦,可惜係玩具日報哩度發親帖都比人辱罵+排斥,啲人話我係打手喎

咁係因為我自己本身太過鐘意BATMAN,所以先至會咁維護我每一件BATMAN玩具

唔知點解淨係玩具日報哩度先咁多仇家..,但係我係其他討論區 / 論壇發帖去分享我每一件收藏品,大部份網民都好支持我,真係出奇..
{:1_236:}
孫行者 發表於 31-7-2016 08:12 AM
我夠係BATMAN死忠啦,可惜係玩具日報哩度發親帖都比人辱罵+排斥,啲人話我係打手喎

咁係因為我自己 ...

問題是你有無維護其他batman 產品
好像吾錯~:he:不過我個人不太鐘意外套的質感
堅正!
手腳用 "一格格"關節,實淨!
頭亦可動!
仲要係可動眼!唔玩唔知

真係幾驚喜
sonyps3 發表於 31-7-2016 08:41 AM
好像吾錯~不過我個人不太鐘意外套的質感

因為這外套不是皮製
而是仿膠
太厚了和劇中差很多
感覺外套好像MEZCO的比較薄
比較像電影
niknay 發表於 31-7-2016 02:21 AM
除左件褸怕佢爆裂外,
呢隻真係幾正

我都有少少怕... 我每一個Batman figures都好珍惜
但我見Bane 果件都未有事
stockholder 發表於 31-7-2016 03:02 AM
近排ht出的人偶均屬佳品。可動亦不錯,又多配件,batman fans應該收貨有餘

絕對收貨!
呢隻真係算有誠意!
chankb 發表於 31-7-2016 07:41 AM
Ching 可以睇返多半小時既 Ultimate 版 (總共三小時長),  成套戲正常返少少...

我睇左架喇,真係補完返電影版唔通順的地方!
我都有推薦朋友睇加長版
tokyod 發表於 31-7-2016 09:01 AM
因為這外套不是皮製
而是仿膠
太厚了和劇中差很多

係,其實應該薄返一層料會比較好
真係太厚了,領位特別明顯,唯一敗筆