Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Mafex mark43 17/7更新

gumng 發表於 16-7-2016 10:38 AM
頭雕一向都比SHF 有水準, 造型都比SHF MK43仔細, 最可惜是關節鬆散得太利害!!

我同ching一樣,不過今次關節真係改善了,夠實淨,只是我都猶有餘悸,仍然感覺隻野好化學,係外表吸引我
mushroom 發表於 16-7-2016 10:48 AM
明白, 謝謝師兄

.......

Mafex頭雕一時時,蜘蛛俠2人樣最失敗; 黑武士都比shf差!得蝙蝠俠個人樣最似,今次43人樣算喺咁,因為太型英帥:DD 似日本卡通Tony多D
ChrisLamXYZ 發表於 16-7-2016 02:00 PM
Mafex頭雕一時時,蜘蛛俠2人樣最失敗; 黑武士都比shf差!得蝙蝠俠個人樣最似,今次43人樣算喺咁,因 ...

Spiderman2 嘅忍樣真係⋯ 只能同意美玩五毛陳生所說!:74:
ChrisLamXYZ 發表於 16-7-2016 02:00 PM
Mafex頭雕一時時,蜘蛛俠2人樣最失敗; 黑武士都比shf差!得蝙蝠俠個人樣最似,今次43人樣算喺咁,因 ...

Mafex頭雕是雕出來,不是FACEPRINT, 水準算係唔低, 就算一時時都比孩記靚, 另外身體雕刻, 上色及用料都比SHF DETAIL, 最初出BATMAN時一直期望佢打底SHF, 可惜關節實在太差, 買唔落手!!
ching可否pm我哪裡入??
阿華田 發表於 17-7-2016 12:55 PM
ching可否pm我哪裡入??

旺角好多都有,最平兆萬狂熱
gumng 發表於 17-7-2016 12:36 PM
Mafex頭雕是雕出來,不是FACEPRINT, 水準算係唔低, 就算一時時都比孩記靚, 另外身體雕刻, 上色及用料都比 ...

Ching完全講中晒,有時真係覺得浪費左
今只我又甩臂了,雖然不是斷,但好難鉗返入去
gumng 發表於 17-7-2016 12:36 PM
Mafex頭雕是雕出來,不是FACEPRINT, 水準算係唔低, 就算一時時都比孩記靚, 另外身體雕刻, 上色及用料都比 ...

Batman有第一隻, 跟住唔敢入第二隻, 用料未必比shf好, 因為試過斷腳。

但會用軟膠就比shf有heart
Nice figure. :46:
交叉人 發表於 17-7-2016 02:28 PM
Ching完全講中晒,有時真係覺得浪費左
今只我又甩臂了,雖然不是斷,但好難鉗返入去

IM都已經甩左隻手出黎?!:(
Knightmare 發表於 17-7-2016 03:58 PM
IM都已經甩左隻手出黎?!

係呀,測試下活動能力即乃野,其實是少事,問題是好難整返入去,攪左一大輪,最後要拆頸先攪得掂,但拆頸都唔係一件易事,要有刮花的覺悟,希望可以俾大家參考下喇
driftchu 發表於 16-7-2016 12:14 AM
呢隻我都拎過上手,感覺ok,上色唔太差,頭雕亦見到仔細

係唯一擔心甩手甩腳再現,期待大大的爆地相

其實隻野設計得好正,爆地無難度
交叉人 發表於 17-7-2016 07:59 PM

{:1_377:}{:1_374:}
交叉人 發表於 17-7-2016 07:55 PM
係呀,測試下活動能力即乃野,其實是少事,問題是好難整返入去,攪左一大輪,最後要拆頸先攪得掂,但拆頸 ...

我最怕就係咁, 買返來要企定定, 不如唔好買算了!!
交叉人 發表於 17-7-2016 07:59 PM

謝謝大大回應!!爆地一流{:1_377:}

Mafex只要搞好d關節同飄忽既QC就非常好,期待佢Mk44同Mk45