Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys 1/6 BVS Knightmare Batman toy fair exclusive

題外話:聽聞出藍光時30分鐘加長版會另呢一幕變得有意思一點
now ht want to save money and many new item has no頭雕 any more
SNAKE.7 發表於 8-7-2016 05:48 AM

成套戲都順利成章好多
toysfun 發表於 8-7-2016 10:10 AM
成套戲都順利成章好多

可以咁講,戲院版的兩個半鐘另人感覺似三個鐘,三個鐘版本唔只加長,開場一段同部份剪接位唔同另部戲順暢好多,感覺反而似兩個半鐘,而三個鐘頭版本係導演原本嘅提案,只係電影公司霸王硬上弓改咗做兩個半

戲院2個半鐘真係CUT甩甩漏漏,  發表於 8-7-2016 11:03 AM
吸引,但件褸有無機會係真皮?
:handshake:  100%吸引   :$  必買之作
SNAKE.7 發表於 8-7-2016 05:48 AM

digital 版已經出了(好似係US$20左右), 我覺得加長版唔會令本身唔喜歡的人改觀, 但只少令成套戲smooth o左好多. 睇起來事情通順o左合理o左.

呢隻batman我都係"一般般", 可有可無. 但要專登入動漫節拎就應該唔訂了. (近2-3年已無入場, 基本上無咩買, 展品果d有時睇bro出post已經好清楚)
jeffloh 發表於 8-7-2016 11:41 AM
digital 版已經出了(好似係US$20左右), 我覺得加長版唔會令本身唔喜歡的人改觀, 但只少令成套戲smooth o ...

就算佢點加長都令我信服吾到一D如軍事機密甘重要ge資料,可以係廚房對面的server房插隻手指就抄到.....
takeshi 發表於 8-7-2016 11:49 AM
就算佢點加長都令我信服吾到一D如軍事機密甘重要ge資料,可以係廚房對面的server房插隻手指就抄到.....

如果你再睇清楚d, 其實成件事係Lex搞出來, 佢知bruce係batman所以設個局引bruce去"偷資料", 最終製造枝矛去打低superman. 同時佢又寄d相令superman好惜batman的手法, 最終令2人對打.
jeffloh 發表於 8-7-2016 12:06 PM
如果你再睇清楚d, 其實成件事係Lex搞出來, 佢知bruce係batman所以設個局引bruce去"偷資料", 最終製造枝矛 ...

仲有加長版表達到Lex Luthor係故意比batman偷kryptonite,反而theater版完全表達唔到
jeffloh 發表於 8-7-2016 12:06 PM
如果你再睇清楚d, 其實成件事係Lex搞出來, 佢知bruce係batman所以設個局引bruce去"偷資料", 最終製造枝矛 ...

個問題重點吾係setup...係D甘重要ge野比你甘易/甘流的情況下得到?甘聰明的bruce 會 believe?去偷果個自己都笑啦,有定條線係度比你插手指抄,係個甘"機密" 又冇lock 的房出來講聲找廁所就呃到條女?條女暗地放水一件事,自已感覺良好就覺得真係冇事? 5福星橋段來....
我只想說導演處理呢場放水戲...好難令人信服...

Not bad. :78::78:
bcn728 發表於 8-7-2016 12:13 PM
仲有加長版表達到Lex Luthor係故意比batman偷kryptonite,反而theater版完全表達唔到

我覺得最唔應該係cut了"輪椅"原來有鉛包住所以令superman睇唔到有炸彈, 另外superman之後有幫助傷者但戲院版只係一野就飛走o左.
他電影件大褸好似係斜布嚟,點解要用仿皮呢?明知擺得耐會溶皮。
roywong 發表於 8-7-2016 01:29 PM
他電影件大褸好似係斜布嚟,點解要用仿皮呢?明知擺得耐會溶皮。

絕對贊同
!!! :67: