Toysdaily 玩具日報

查看: 19434|回復: 29

[詢問] 氣泵買邊隻好?

本人新手, 想玩噴塗, 已買噴筆,
仲差買埋氣泵, budget $1000-$1500,
想問下各位Ching有冇心水推介? 同埋邊到買平啲?
我爬文見SPARMAX 610H好似唔錯, ok嗎?

仲有, 啲配件邊到買好啲?定係淘寶都OK?
謝謝~
小弟早幾日都買左 一套 Sparmax …都不錯
噴槍 DH103,氣泵 TC-610H,洗筆油壺SCP-700
lucida6266 發表於 9-7-2016 06:51 PM
小弟早幾日都買左 一套 Sparmax …都不錯

好用嘛?
我諗緊sparmax定ustar 603,
差唔多價,但有8L氣缸
樓主去呢度問我諗會多D人答你:~

http://toysdaily.com/discuz/forum-35-1.html
人仔貓 發表於 9-7-2016 10:41 PM
樓主去呢度問我諗會多D人答你:~

http://toysdaily.com/discuz/forum-35-1.html

我之前係喺果到post,但俾版主搬咗過黎......
Soulreaver 發表於 10-7-2016 02:16 PM
我之前係喺果到post,但俾版主搬咗過黎......

.......:@.........
Soulreaver 發表於 9-7-2016 10:35 PM
好用嘛?
我諗緊sparmax定ustar 603,
差唔多價,但有8L氣缸

小弟冇乜要求,勝在比罐裝噴油噴得靚。。。
俾多小小買sil air 好點
11304 發表於 10-7-2016 10:03 PM
俾多小小買sil air 好點

咁sil air要俾多幾多?
同埋邊到有得賣?
sil air這牌子不是很貴的嗎?而且香港還有地方能買到它的新貨?
之前也想買它,但找不到,據說它是用油壓原理的,所以使用時很安靜,但壞處是體積較大及重量較重(般回家時會比較吃力)!
新手我認為到信譽較好,又懇教人有禮的實體店購買物品較好!
mpp025 發表於 11-7-2016 03:01 PM
新手我認為到信譽較好,又懇教人有禮的實體店購買物品較好!

有冇介紹?
我只見到旺角X明有sparmax 610h,
但啲人就問一句答一句.....

師兄!已經PM了你呢!希望幫到你啦!  發表於 12-7-2016 10:53 AM
[quote]Soulreaver
[quote]Soulreaver