Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2016年12月 超合金魂 GX-71 百獸王 GOLION / VOLTRON (官圖P27)

勁呀!
終於出現啦!

咁........
機甲艦隊十五機合體,
光速電神阿貝格斯,
好有機會排隊出現... ... 再現於我們這個世代!
等你等到不知痛。。。。。。。
大鑊了.... 不過要睇咩價先!!

會唔會出埋SR 合金??
                         等了三十多年
     這幅圖是實物圖還是電腦效果圖?如果是最終實物圖真的很失望,和30年前的舊合金幾乎沒區別,大家用photoshop把明暗度提亮一下,發現真的沒什麽改進,我尤其關心的是臉部,能不能改得英俊飽滿些,舊版的太尖太瘦了。
      笨大這次的做法是不是很奇怪?以前都是先出白模圖,現在一出就是實物圖。希望是電腦效果圖,如果是實物圖就真的沒改進的余地了。爲什麽笨大會如此不進取?個人感覺宇宙大帝雖然做得比六神差,但外形都還原了動畫的95%,爲什麽難得買了百獸王的版權,會是這樣的效果?
頭像被屏蔽
kongfupanda 發表於 2-7-2016 08:01 PM
這幅圖是實物圖還是電腦效果圖?如果是最終實物圖真的很失望,和30年前的舊合金幾乎沒區別,大家用pho ...

據了解因為呢隻作品一早已完成, 當時就係因為海外版權未搞掂結果無發表到, 依家海外版權擬似搞掂咗所以一出來已經係完成品
tune返光

我覺得隻土炮已整得十分不錯,如笨大不是超越很多就不買了
希望笨大今次唔好大熱倒灶,出得好啲啦。

話哂係合金魂,係有 D 期待既
但暫時睇張相,紅綠獅手爭位,除非係拉出式,如果唔係,應該舉唔到 90 度

有些高要求師兄,要佢做到雙手拿劍先買?咁可以慳番嘞
我都係老餅, 敢問各位非常期待的,為何期待?

我細個都有睇金剛戰神, 改晒美版背景音樂的版本嘛,
亞視做既, 好睇咩? 只是轉晒美式OP及ED已經令當年的我頗反胃

我反而想請教, 香港有無播過百獸王? 好似無喎!

以玩具論, 呢隻野太多美國及大陸的版本不斷出,
外表看來素質不少也造得非常之高(買我無買喇...)
而百獸王的分合機關本身已無乜難度, BANDAI可以造得幾破格呢?

最大驚喜的確係BANDAI攞到版權
15機合體及光速戰神本人是非常期待的!  
k_dash 發表於 2-7-2016 04:41 PM
對於收腳問題, 我有去睇百獸王的合體片, 黑獅子的前臂的收腳法洗係有D手臂凸出來, 再用解釋唔到的方法神 ...

有關勇者王的評論, 我有少少唔同意

1.香港的情況未必同日本一樣, 不能以目測香港的銷量作準; 實際上我相信香港的市場在日本人眼中係完全唔重要

2.事實勇者王算造得好嗎? 個面罩膠成咁又唔劃線, 令好多人初始地唔買囉, 至少我係呢種人, 後來見價錢插水我先俾面買隻咋, 要寫勇者王的缺點我仍可以寫好多耶~
熱狗OO 發表於 2-7-2016 09:29 PM
我都係老餅, 敢問各位非常期待的,為何期待?

我細個都有睇金剛戰神, 改晒美版背景音樂的版本嘛,

百獸王版本當年在亞視播的,當時劇情有說到地球老早就給毀滅了,這些劇情在美版沒出現的。
百獸王真係有播過!???

敢問當年亞視播映年份係大約甚麼時間? 例如係宇宙大帝之前定之後?