Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 重塗Marval Legends Agent 13

gogomax 發表於 28-6-2016 07:11 PM
樓主有冇擔心佢地有塵?

小小緊有,擔心唔到咁多,盡量個令月抺一次塵同轉下POST啦,鬼叫香港地吋金尺土,我有位DISPLAY佢地都叫心滿意足了,再加上用呢個架係有原因,所以就由佢唔換玻璃櫃,繼續用呢個架DISPLAY算..:unhappy:
bbq1120 發表於 28-6-2016 10:46 AM
多謝C兄支持就真,近排TD的討論氣氛低左好多,可能大部份會員去左FB既玩具谷分享同討論了...

我定時都會係呢度傾的!
bbq1120 發表於 28-6-2016 10:46 AM
多謝C兄支持就真,近排TD的討論氣氛低左好多,可能大部份會員去左FB既玩具谷分享同討論了...

fb既方便程度
係會令forum慢慢被取替
tolete 發表於 29-6-2016 09:12 AM
我定時都會係呢度傾的!

SORRY,C兄,一時有感而發,因連我其他朋友都去晒FB討論谷,好小上TD了:help:,感覺TD由數年前香港最強玩具討論區,變古怪獨裁心理小學雞玩家攻擊其他有心討論既玩家:what:,換轉係我都廢時再上來討論啦...:oh:
quincy 發表於 29-6-2016 09:58 AM
fb既方便程度
係會令forum慢慢被取替

係呀,回響快,UP圖又易,又小低能五毛攪事,不過我都唔想TD收皮既...:(
bbq1120 發表於 28-6-2016 10:02 PM
小小緊有,擔心唔到咁多,盡量個令月抺一次塵同轉下POST啦,鬼叫香港地吋金尺土,我有位DISPLAY佢地都 ...

師兄,改臉相技術好勵害,可開個專頁教授一下大家,我見有其它師兄用display box 入住d 玩具防止灰塵好似幾好

http://toysdaily.com/discuz/foru ... page%3D1&page=1
lauming 發表於 1-7-2016 02:20 PM
師兄,改臉相技術好勵害,可開個專頁教授一下大家,我見有其它師兄用display box 入住d 玩具防止灰塵好似幾 ...

多謝讚賞,C兄言重了,教授就唔敢講,大家交流下當然歡迎啦,我之前有開個POST分享下心得,如下連結:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... page%3D1&page=1

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... page%3D1&page=1

display box太貴了,同用左display box可能反而會放得小左,所以繼續咁樣先......

bbq1120 發表於 2-7-2016 01:08 AM
多謝讚賞,C兄言重了,教授就唔敢講,大家交流下當然歡迎啦,我之前有開個POST分享下心得,如下連結:
http:// ...

果然好多收藏品,好正,師兄下次改面相,可否講解一下,用甚麼油,眼睛怎改先可以咁有神,是否用筆或墳筆之類相信除小弟外,大家都好有與趣想學學自改:help:
lauming 發表於 2-7-2016 11:55 PM
果然好多收藏品,好正,師兄下次改面相,可否講解一下,用甚麼油,眼睛怎改先可以咁有神,是否用筆或墳筆之類相 ...

當然可以啦,來緊有訂Marval Legends死侍X-MAN SET,入面有三個女角色,我都會重塗,到時都會開POST分享重塗過程,如想知大至流程,可先睇我舊POST(小學雞重塗討論)21樓有詳細重塗過程.
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... page%3D1&page=2

而重塗工具,都係一般模型用油性油,如下:

有問題歡迎交流,答到都會盡答的:77:
bbq1120 發表於 3-7-2016 12:42 AM
當然可以啦,來緊有訂Marval Legends死侍X-MAN SET,入面有三個女角色,我都會重塗,到時都會開POST分享重塗 ...

多謝師兄,期待教學文:handshake:
bbq1120 發表於 3-7-2016 12:42 AM
當然可以啦,來緊有訂Marval Legends死侍X-MAN SET,入面有三個女角色,我都會重塗,到時都會開POST分享重塗 ...

我都想油:help:睇下有無機散入到先
多謝師兄,期待教學文x2
mogibo 發表於 3-7-2016 02:59 AM
我都想油睇下有無機散入到先

mogibo兄,我覺得呢SET死侍X-MAN得BAF同ICE-MAN差D外,其餘都好吸引的,到時不況SET入玩下啦!!!:75:
leemanfai779 發表於 3-7-2016 11:25 PM
多謝師兄,期待教學文x2

大家唔介意我油得差既話,我會繼續於TD開POST的...:65:
有水準, 又有教學分享, 支持!