Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Tony Stank 30# 重影27/10

我隻MK6一隻腳甩左一忽,另一隻碎左三舊,整好就發現股關節爆左:DD:DD
而家隻WM同43唔敢陏大動作

本來為齊人而買,覺得同45差唔多,到手後覺得唔似喎又唔錯.幾正:love:!無買美隊所以又要單機.:!

shf主體一向唔差,我覺得mk46個神髓係多燈,6吋就做唔倒依點,特效又炒冷飯.(個人感覺,不喜勿插)下一隻會試下買ML.

求其影,會暫停更新.多謝大家睇我吹水:DD講返依隻MK2 ,QC好過愛國者,隻色好得,可惜零水印.

我無買奧創,mk42你就當比奧創上身先啦:o

考慮左一段時間入唔入Marel Legends iron man,因為我好在意iron man只有一拳一掌,但係我發覺ML im系列好少有可動手 或者 雙拳雙掌:$.好去圖.

地台麻麻地.雞肋

可動當然没有日系im高,但上色,肌肉美漫造型正:shiny:.QC就一般般.

影左陣,我終於明地台重要性.原來你隻腳無接地{:1_206:}

雙拳雙掌,雙拳雙掌,雙拳雙掌。:74:我覺得好重要所以講3次
cd_room 發表於 30-6-2016 11:56 AM
考慮左一段時間入唔入Marel Legends iron man,因為我好在意iron man只有一拳一掌,但係我發覺ML im系列好少 ...
MK46加PS EFFECT 好掂, 可惜我唔識整!!
玩過SHF就唔會再想玩孩記, 除非是ML漫畫系列及有多餘錢, 不過小弟都係可免則免.......

gumng 發表於 30-6-2016 12:01 PM
MK46加PS EFFECT 好掂, 可惜我唔識整!!
玩過SHF就唔會再想玩孩記, 除非是ML漫畫系列及有多餘錢, 不過小弟 ...

哦~其實我只係用左mk45特效件
放近相機前面,特效件下方用手機打燈。其實本來想學日本人用瑩光棒(http://clickme.net/26425)但末到中秋買唔倒。:p其實我係因為肌肉漫畫造型先入。多謝支持。:78:
cd_room 發表於 30-6-2016 11:56 AM
考慮左一段時間入唔入Marel Legends iron man,因為我好在意iron man只有一拳一掌,但係我發覺ML im系列好少 ...

大大將呢隻同shf figma revol 相題並論, 真係好比面孩佬。

希望孩記做好D,因為百花齊放始終係好事  發表於 1-7-2016 07:41 PM

RE: iron man

不定期更新,遲D再影。。。

雖然有可動手但就做唔出90度手掌,太可惜啦.關節都好多,地台又掂.玩開shf,唔習慣關節太硬而且上重下輕有D難擺post.QC麻麻好多水口位,
原來此物巳經有10年,開一盒就少一盒。

HB一開盒好驚嚇,拎起主體發現有2至3隻手指留係吸塑.QC一般,三角褲位有水口,太顯眼了影響外觀.

支持:78:

多謝師兄支持。師兄啲拆嘢post我都有追開。你隻mk44舊化好掂。  發表於 9-7-2016 08:41 PM

試下放個頭落KA

。。。。。。
日廠美廠兩樣一齊玩.爽呀! :)

肌肉型im我幾like。爽!  發表於 11-7-2016 09:02 PM

二手物唔講太多,去圖.

QC有點兒那個.{:1_237:}接落重有少少二手物,之後有時間再玩。

shf mk43舊物新影.去圖.

如果手型再多D就好啦.

唔小心扭甩隻腳,要啪反入 ball joint有D難度.大家注意下.頭雕ok.配件QC一般.唔太習慣玩Tony隻手臂,可能玩開shf iron man手臂及配件比較大粒.Shf Tony Stark(Stank)係好物.{:1_220:}題外話,我發現由facebook貼圖上toysdaily過一排會死圖,有冇ching有辨法?{:1_237:}