Toysdaily 玩具日報

查看: 21108|回復: 45

[玩具攝影] Tony Stank 30# 重影27/10

Tony Stank(#30)
mk43(#29),
silver centurion armor [size=18.018px](#28),
classic  armor (#27),
hulkbuster(#23), 
modern armor(#22)
neo classic armor (#18),
(#17)mk46 & War Machine mark2,
(#1)mk7, 
(#5)mk1, 
(#6)mk6,
War machine mk1(#15)

優點唔講,講下缺點:日子有功。手腕,腳腕塊甲係用軟膠做所以開始’’痴立立’’同埋變淺色,右手’’骨格精奇’’成日甩骹。

Figma iron man mark vii 上色好靚,不過腳仔太軟又成日甩野。謝謝美圖分享!

多謝支持。  發表於 22-6-2016 03:49 PM

同shf 比, figma 上色真係高一級
另外黎緊果隻mark42, 我覺得figma mark42套甲的香檳色是最接近電影的(如果大貨真係同官圖相同的話), 其他品牌的大多都較深色左少少...

Figma上色好靚。睇圖暫時覺得shf mk7唔夠figma好。  發表於 22-6-2016 03:53 PM
咁快已經變左中古:x

個人覺得呢隻到宜家為止,係6"非金屬既no.1

同意。  發表於 22-6-2016 03:55 PM

RE: [中古]iron man mk7 & mk1

見倒有師兄影MK1所以試下影。

第一隻入山口im覺得唔錯,之後再入mk42...唉

RE: iron man 相更新2016�6�24

話説以前講過SHF mark 6 臗關節有問題,咁我用AA膠補強.我手殘 痴爛左.     http://toysdaily.com/discuz/foru ... tra=page%3D1&page=1
無所謂,我當初選擇主角技能係有2條命(有2盒){:1_220:}
之後再影爆地,影影下新個隻又爛.{:1_373:}(記得之前有位師兄隻MK42都有同樣問題,大家快快看這個位有無斷裂)
默哀......

cd_room 發表於 24-6-2016 07:29 PM
話説以前講過SHF mark 6 臗關節有問題,咁我用AA膠補強.我手殘 痴爛左.
無所謂,我當初 ...

為師兄你默哀,因為小弟隻Mark 6 都係同樣遭遇.......
通常買完玩一陣就會收番盒,早幾日一次過開番出黎玩下,點知Mark 6 & 45齊齊斷,一隻斷手一隻斷腳....
Mark 6隻腳總算用AA膠痴到,但係Mark45就.....
siu_jimmy 發表於 24-6-2016 08:06 PM
為師兄你默哀,因為小弟隻Mark 6 都係同樣遭遇.......
通常買完玩一陣就會收番盒,早幾日一次過開番出黎玩 ...

傻的嗎至買SHF,我孩記比隔離屋班細路玩成日,1D事都冇,這就是質素:!
我隻SHF mk 6個右腳連接patpat關節己經鬆左.... 可以點補救? 我宜家擺唔到飛行pose, 係咁左右fing
peterchan 發表於 24-6-2016 08:54 PM
傻的嗎至買SHF,我孩記比隔離屋班細路玩成日,1D事都冇,這就是質素

小弟都有儲孩記,不過主要係玩漫畫造型,而買SHF主要為儲電影造型,畢竟SHF可動性較高,容易擺出電影入面既場面,但無可否認孩記既頭雕同埋耐玩性的確好出色,各有各好啦,所以我兩邊都會買
tonykhwoo 發表於 24-6-2016 09:38 PM
我隻SHF mk 6個右腳連接patpat關節己經鬆左.... 可以點補救? 我宜家擺唔到飛行pose, 係咁左右fing

可以參考下網上既關節加緊教學,如果最簡單既方法就係落膠水/AA膠,小弟呢方面知識有限,希望幫到你
p.s. 我隻Mark 6都係咁
cd_room 發表於 22-6-2016 10:41 PM
見倒有師兄影MK1所以試下影。

ching, mark 噴火的發光效果你用photoshop整定真係加左燈?
fgheater 發表於 25-6-2016 12:11 PM
ching, mark 噴火的發光效果你用photoshop整定真係加左燈?

用手機係下面打燈。全部圖都冇加味精。多謝支持。
多謝分享!

記得擺POST要細力D...(雖然唔郁都有機會自然爛)

整爛左真係好肉痛...節哀師兄:49:

個人覺得shf im系列 mark6 & War Machine mk1製作最有心.齊水印,多配件,特效正.

Shf wm頭部可動麻麻. 睇過其他師兄影山口wm mk1感覺擺post比較好睇。

PEZ亂入