Toysdaily 玩具日報

查看: 12549|回復: 41

[玩具攝影] Marvel legends Spider man (Venom BAF)

我一般好少買marvel legends 玩具, 因為本身對marvel的角色興趣不大, 加上唔會每次都係set入, 如果要揀款入, 基本上都好難買到. (除非箱頭多了的角色是自己想要那款)
今次成set入除了是因為喜歡spider man外, 就係因為BAF是venom (細個有段時間以為佢係"黑色版spiderman), 剛好上一次一set入又係spiderman的.

包裝盒:

BAF: space venom

砌好了的space venom, size同marvel selct差不多
我自己一向都喜歡venom多過spider man, 因為喜歡黑/白色配搭~

同上一隻venom比較

Hobgoblin, 本身對呢隻一般, 不過拆盒又見原來好detail, 件衫的"鱗片", 個袋, 仲有個"脷伸"頭都做得好detail.

ultimate spiderman miles morales

同上一隻比較:

Peter Parker Spiderman, 個樣望落似後生版劉華~~ XD

Spider Girl

電佬, 我覺得成個wave另一隻做得唔錯的figure

Silk, 面相唔錯, 望落似phylocke~XD

全家福~

本身想入黑人蛛蛛俠 不過已有2099了..
今次每個都可以換頭幾好,不過Space Venom個樣整得冇咁靚⋯⋯:78:
space venom 漫畫造型是怎麼樣??
好像以前的造型好很多!!
今次本身配箱應該係吸引先係..
新角色有,Space Venom, (可惜故事覺得一般)Silk又有...人氣角色Miles又有,仲跟埋頭,可惜素體冇特別...
Electro終於出佢依家個光頭look,等左好耐,可惜又用返上次電影版既素體...浪費了。
bearwolf_100 發表於 19-6-2016 04:33 PM
今次本身配箱應該係吸引先係..
新角色有,Space Venom, (可惜故事覺得一般)Silk又有...人氣角色Miles又有 ...

我拆盒先發覺2個壞人角色做得最正~ 不過如果BAF唔係Space venom可能我只會入3隻spider man/girl. (依家呢set我都係同人分的)

成個wave 我最鍾意係個人頭 peter 仔,spidergirl 都好靚女。

Venom 最正係佢個樣衰大嘴,但係呢隻BAF space venom 就冇o左呢個特色,
點解唔送多個頭呢?
唔通又下一 wave 再送,好似onslaught咁?

又,送多隻尖手都好o丫~~~~:no:
下半年呢幾set都好吸引.
荷包君有危險了.
Garycharm 發表於 20-6-2016 12:16 PM
成個wave 我最鍾意係個人頭 peter 仔,spidergirl 都好靚女。

我都同意, 依家space venom個樣太善良, 如果有多個"伸脷"頭就正~

peter仔我都係用unmask頭來display, 因為有mask的figure都唔少了.
Garycharm 發表於 20-6-2016 12:16 PM

人頭 peter 仔有単買
223456 發表於 20-6-2016 02:12 PM
人頭 peter 仔有単買

唔該師兄,我買o左 set 了....因為鍾意 Venom ,俾佢撳住搶.....{:1_207:}
Garycharm 發表於 20-6-2016 02:28 PM
唔該師兄,我買o左 set 了....因為鍾意 Venom ,俾佢撳住搶.....

琴日經過人言禾口,咁岩見到有散,原本都打算set,但自己對呢隻Venom興趣不大,最後單買左 peter 仔(PS.peter 仔同PILE都有散)
223456 發表於 20-6-2016 02:39 PM
琴日經過人言禾口,咁岩見到有散,原本都打算set,但自己對呢隻Venom興趣不大,最後單買左 peter 仔(PS.peter ...

隻Venom 的確唔夠樣衰,冇咁有魅力,不過玩落就幾好扭----佢唔同一般 ML、MS,而係用 Hulkbuster 果種膠,所以玩得好順。

不過....玩具o既o野,最緊要自己鍾意,玩少一兩隻冇相干啦。尤其美玩,下下食 set ,真係頂唔順。
Garycharm 發表於 20-6-2016 02:44 PM
隻Venom 的確唔夠樣衰,冇咁有魅力,不過玩落就幾好扭----佢唔同一般 ML、MS,而係用 Hulkbuster 果種膠 ...

一係單買炒價,一係食 set..:42: