Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: superhero

[詢問] 砂之移動城堡 快結業嗎?

kamitodemo 發表於 25-6-2016 04:53 PM
有一次訂左野
我上去交收時問佢有無某隻野賣 咁原價3000日圓左右
佢問我預左幾錢 我話ER....無話幾多既  ...

咁我終於明點解砂移要摺啦,因為"拿勾屋"食水比佢更深,水魚都游晒去幫襯沈進一{:1_214:}
怪5得現時x冇咗交收站啦

租金問題再加個市死寂,好耐無行過玩具鋪,就前幾日行個下旺角玩具店,好多結左業都唔知,人流又小左好多,咁搞發過多幾年新一代玩玩具既人會再減小,真係得返d老一輩舍得比錢玩,後生仔羅多d錢買鞋買衫買手機扮gd好過,仲玩具會唔會比人笑?
alvinchan2012 發表於 8-7-2016 02:50 AM
租金問題再加個市死寂,好耐無行過玩具鋪,就前幾日行個下旺角玩具店,好多結左業都唔知,人流又小左好多, ...

其實日本情況都一樣。況且, 玩HOBBY TOYS一直都係俾人笑ge一群, 咩留番尐錢炒股買衫買紅酒之類ge廢話, 唔少人聽過吧。
:56:我地已經成為弱勢社群,而且後繼無人。
去到尾都係一個錢字

你係家財千萬玩玩具: D人(特別係啊嬸級)會笑住對你講..你呀..仲大吾透..玩公仔...

你吾係發左達玩玩具: 毒男!
古天樂都玩啦,不過係玩幾皮野一套1:1玩具,唔通又毒男咩,似終有錢佬都係向錢看,無投資商機真係買件6吋MARVEL膠公仔咩,開左就唔值錢
砂之移動城堡呢間嘢差員工糧唔出,又以訂金數填數∼
死貨堆即如山去唔到!員工爆料佢即將財政爆破潛水!

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=3&theater
終於移動不到了..........
個老細成日鬧客, 又唔肯退訂,本身又冇訂單
遲D可能學信和話自己有病,執粒就PK了
頭像被屏蔽
呢間鋪好搞笑,如果我0係email講想訂多一隻,一定要個女職員打電話俾我先至ok,如果我miss左呢個call,就未必可以訂多一隻:ar:
bleung0327 發表於 21-6-2016 08:14 AM
其實我都唔係咁鍾意呢間野,成日坐地起價,不過有時唔想出街又想訂野咪搵佢訂,我宜家仲有張 11月黑Saber  ...

坐地起間間都係咁見怪不怪。

主要我小野賣。我去幾次都無我想要新貨。同價錢太貴。