Toysdaily 玩具日報

查看: 26158|回復: 27

[詢問] 砂之移動城堡 快結業嗎?

剛去了 FB 睇, 好多人傳這店開始走數. :time:
EMAIL, 手機唔覆, 3,4月前既貨仲未派, :@
又唔係退訂, 成日見佢係鋪同客嘈

有仲有幾張訂單 唔知點算好

有冇知佢開幾點
出左3次都冇開門
咁ge款真係似喎...
出左去3次都無開,但係又見佢係鋪同d客嘈,勁!
呢間野好串,1,2年前幫朋友去訂隻野…諗住比訂…但問多句就比一個'攝'衫o既男人(吾知係吾係老細)叫:'你吾好幫襯我…你搵第2間買啦…'我只係問下那件玩具的資料…駛吾駛咁講…
我火都黎埋…即走,以後無幫襯了
砂移都有今日囉:38:對上一次幫襯佢已經係agp高雄
不過個交收婆婆好好人、好傾得,次次都係佢係朗屏幫手交手,有d唔捨得佢:oh:
個四眼男態度勁差不可一世咁以為自己好威威咁,同佢嘈過一次冇再幫襯,大把玩具舖.底死lu!
頭像被屏蔽
訂左野既要睇下~~~~~~
唔怪得最近y拍唔佢見有野賣
早排同佢訂過一次野,email係覆得幾慢,而收貨時都出左少少問題,不過總算交收順利

訂GSC 特典版, 佢個訂價相對較平
但到貨時間會慢1-2星期
心急玩真係係PANDA 訂

之前睇FB, 都見到好多人問佢係唔係快結業
因為油麻地交收站由兩間鋪變一間
之後再由六半開變七點開
但其實上個月有幾次去到, 都7:15PM左右先開
成日唔開鋪, 訂客怕佢關門大吉好正常
而且那麼多人係FB問, 佢都唔回應, Y拍又無曬野

到今個月月頭, 又見佢老細(四眼男)係到
果時6點45分左右, 聽到佢同D 客講
話唔夠人手, 要自己CALL 客拿訂野, 周一至日都會CALL
重話如果隻野到左未CALL 可主動打比佢約時間

個人黎緊, 唔希望佢結業, 畢竟最近的玩具店愈來愈少
老番店愈來愈多, 好似某信和鋪兩間賣正版, 再開一間全賣老翻
之前又有鋪關門走佬只退2成訂
砂堡到貨遲, 但最少有 唔會到貨時加價
最近買黏土人愈來愈難買, 返貨唔多, 舊野難找有多一個選擇, 消費者點都好少少
但好認真講, 佢依家這樣, 真係唔敢係佢到訂野住

lhfsamuel 發表於 21-6-2016 11:05 AM
訂GSC 特典版, 佢個訂價相對較平
但到貨時間會慢1-2星期
心急玩真係係PANDA 訂

黏土我接近半棄坑。
之前YEN平,成日去AMIAMI訂一堆黏土。
宜家YEN貴,日網無著數;限定就去GSC官網訂,訂>3隻平過旺角。
普通版買現貨算,買唔到就PASS。

最近一次去砂堡,係自己遲左訂黏土婚紗,全世界截訂,貴貴地去左砂堡。
無咩問題,係佢6點開鋪,時間唔就我。同埋佢唔肯俾收據。
呢d所謂老細開間鋪仔就不可一世咁串77
唔識代人唔識處世不懂做生意
執笠係理所當然 一d都唔意外.
蝦您波凸 發表於 24-6-2016 01:20 AM
呢d所謂老細開間鋪仔就不可一世咁串77
唔識代人唔識處世不懂做生意
執笠係理所當然 一d都唔意外.

人地之前係EBAY做到好大ga
所以改唔到脾氣真係無計
不過我賣過一次野同佢交收已經要受佢氣(遲大到無通知)
點平都唔會俾錢佢賺啦
有一次訂左野
我上去交收時問佢有無某隻野賣 咁原價3000日圓左右
佢問我預左幾錢 我話ER....無話幾多既 睇下你有無?
唔洗20秒佢就拎左出來
直接開750港圓1萬幾千日圓炒價最高位
我心想傻的嗎 再再望多2眼佢D貨
我->即走
轉頭馬上搵人上AMAZON飛隻返香港
只係400蚊
仲要係靚盒 有雪梨紙
上面講左D咩 你地自已參透下
上星期先攞左訂貨,我仲有訂貨未攞,冇事卦