Toysdaily 玩具日報

查看: 10121|回復: 23

[玩具報告] 1/12 Comicave Studios Ironman Mark43 短評

今次 Comicave Studios Ironman Mark43 Packing成個iPhone盒咁,易於收藏超讚!
整體金屬感可以
重心低好易企或擺post
關節可動高
唔知係咪我呢隻條頸比教緊
爆地時個頭望得唔夠高
另外大腿、小腿背翼都有揭蓋式裝甲
值得讚打開見到內部都算精緻
要彈的是我有隻小腿一邊緊一邊鬆
配件方面有5對手、2對火焰特效件、一對肩膊武器及一件手臂導彈
導彈裝置手功仔細,安裝容易
可惜只有一件
肩膊武器係插入式,揭開膊甲插上去
安裝時不怕把膊甲脫下,會較易成功
傳統手腕關節配L形掌,才做到出掌動作
今次值得一讚的是手腕用雙關節,除左L形掌、更可以普通手掌相同效果
整體造功上色上乘
可動高好好扭
若定價再親民點更佳
去相!

支持。

.....................
成隻縮水hot toy咁

但價錢賣近9魚, 咁細隻太貴了.
最喜歡佢d替換手型   對半握既拳頭還原電影著左甲  拳頭唔可以渣到實既感覺
個包裝盒同iPhone 盒差不多大。大大將隻im影到好似真係爬出來咁。
According to the scale of prices and quality; it seems that MK VII which will be sold soon may better than figma iron man MK VII (full Spec).

7xx 太進取
5xx 會入
有佢隻igor完全滿意的

等mark 7                 :$
影得好正:shiny::shiny:
9魚唔連地台真心:unhappy:
正呀 :$

比超我隻 PI MK42,   呢隻真係無敵!
hawker 發表於 17-6-2016 02:47 PM
7xx 太進取
5xx 會入
有佢隻igor完全滿意的

7xx?

*%) 啊大佬....

KA 1/9 43 都係差不多價錢, 但KA仲多燈喎仲大喎.
我是側田 發表於 17-6-2016 04:19 PM
影得好正
9魚唔連地台真心

係啦, 地台係唔貴, 但無包埋, 又要自己去另外搵, 不夠貼心.
roundbun 發表於 17-6-2016 04:53 PM
正呀

比超我隻 PI MK42,   呢隻真係無敵!

佢只有用43的新模開始才有可動腰

之前全部都腰不可動, 買唔過.
isotoys 發表於 17-6-2016 05:18 PM
7xx?

*%) 啊大佬....

Ka仲要比例好 講真 頸長 眼大 好似傻仔 仲要咁既價==。仲有人話係迷你hottoys ht會唔會頸長先==
killerkat 發表於 17-6-2016 06:49 PM
Ka仲要比例好 講真 頸長 眼大 好似傻仔 仲要咁既價==。仲有人話係迷你hottoys ht會唔會頸長先==

PI 時代的大眼仔真係好大, 但今次43, 睇起來好似改好左.