Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: tinlunlau

[分享討論] 今年sdcc龍珠shf好可能是。。。

driftchu 發表於 28-6-2016 10:28 PM
我冇攪錯,諗住相o益唔好口o者,比個面你,大家好落台...

講真,人地買唔買,覺得貴唔貴要區區一個人 ...

係到上左十年都可能唔止,見你呢類人都唔少,成日都嗌貴,唔值,講真,你當然可以講貴,但你又唔CHECK下人地訂幾錢,出街個時幾錢,下下計插水價,要買出廠成本價,其實玩具唔係必需品,貴就唔好買啦~ 面我唔洗你比,我只係想話你知,你無玩開,唔知價,同你講聲,SHF龍珠,一向都係呢D價,唔係用你的角度,"一舊膠"的價去計啫,你咁激動我都無計.:(
宇宙之王者 發表於 30-6-2016 10:24 AM
係到上左十年都可能唔止,見你呢類人都唔少,成日都嗌貴,唔值,講真,你當然可以講貴,但你又唔CHECK下人地訂 ...

即係咁,大家有商有量先有討論空間

你話人用自己角度去睇事物,你咪又係以一個shf玩家角度去睇事物,一樣樣

你有冇做過玩具?有冇同廠夾過生產?開個模要幾錢?
我掂過都唔可以話自己識哂所有野,所以我表達意見,但都唔會草草去批評人言論

坐井觀天比比皆是,唯有將自己識既同人分享先會有一個好既討論
如果你有好意見分享,我樂意聽{:1_377:}
宇宙之王者 發表於 30-6-2016 10:24 AM
係到上左十年都可能唔止,見你呢類人都唔少,成日都嗌貴,唔值,講真,你當然可以講貴,但你又唔CHECK下人地訂 ...

好似好易就踩到佢條尾咁... 唔知做咩咁大反應
玩具 發表於 2-7-2016 03:13 PM

Ching,你睇我回po好似好大反應,正如我睇佢回我po我都覺得佢好大反應一樣

佢俾個人意見冇所謂,你有你玩shf我有我玩shf,我係唔明點解佢要回我po,響我意見上加佢意見咁o者....

Ok既,你見我再回佢第一個po時其實都好客氣嫁,點之又俾佢噴多鑊

唉,討論下玩具討論到要俾人"教"返我點玩玩具,我真係唔知好嬲定好笑
玩具 發表於 2-7-2016 03:13 PM

唔緊要啦,講到去做玩具,計成本,仲邊佢玩?笨大同鳥山明攞版權唔洗錢既? 仲話人坐井,為左贏一個咁既話題,可以人生攻擊,,真係好笑,SHF龍珠玩過的人都知咩價,人地同佢講番情況,聽唔入耳就算囉.話就話叫人同討論,實際得佢講.....
回埋呢次啦,寫既同讀既往往會有分別,如果傷害到任何一位弱小心靈,真係唔好意思,我錯哂

至於拉臣呢,錢大概幾多係知既,但唔講剌,做既野又未必相同,同埋根本冇咁既對錢概念講俾你知都冇用,但以我所知就唔係同鳥山明老師有直接關係既,如果有錯歡迎指正

玩shf好,玩玩具好,玩乜都好,市場係自由既,你有權用平價買性價比高既玩具,亦有權用貴價買他人口中既垃圾。如果自己鍾意,做乜咁在意人地覺得貴定平?唯一就係,你在意個價值多過你鍾意樣玩具(咁你同你口中所講果d人,有咩分別呢?) :78:
唔好火LA~分享下新消息吧好過
from dbzfigures.com:

from taghobby:

kris 發表於 5-7-2016 08:42 AM

E? Whis 出貨拿?完全唔記得訂.....:Q
唯有追現貨......:sad:
kris 發表於 5-7-2016 08:42 AM

Ching說得對,玩玩具求開心,發洩有好多其他途徑{:1_377:}
Whis好似係八月出