Toysdaily 玩具日報

Final Fantasy XII 新手問題

小弟最近想買隻FF12 (美版)玩, 但由於之前聽過d唔好o既傳言, 所以想先請教各位朋友再作決定:

1. 我聽講隻game o既主角Vaan一d都唔似主角, 令人無代入感, 請問係唔係?

2. 有人話個故事同埋d情節好唔掂, 又係唔係真呢?

3. 戰鬥系統係唔係好廢呢?

4. 隻game整體o黎講悶唔悶? 值唔值得買呢?

麻煩各位朋友幫幫忙解答以上問題, thanks!:handshake::handshake::handshake:
1全中,主角係一d都唔似主角~
2 情節就so far so good la
3 戰鬥系統不俗
4 ok funny la~ 叫做值得買gar~
個系統其實幾得意, 你可以自己set一堆if-then logic, 等各隊員自己戰鬥. 當然, 你可以自己手動override.

故事ma..... 真係mama. 不過算數la. d 過場唔算太多, 但整得好正.

呢隻FF同FFX或以前的FF非常唔似, 當佢係一隻新game玩會好d. 都ok的, 可以一買.

我打近70個鐘時開始覺得有d厭, 但已經去到最後一戰之前的大迷宮了.

如果你唔做咁多side quest, 可能未厭前已經可以爆機, 咁就剛剛好.
原文章由 getterwing2 於 28-5-2007 06:45 PM 發表
個系統其實幾得意, 你可以自己set一堆if-then logic, 等各隊員自己戰鬥. 當然, 你可以自己手動override.

故事ma..... 真係mama. 不過算數la. d 過場唔算太多, 但整得好正.

呢隻FF同FFX或以前的FF非常唔似,  ...

:die:在下都打左成70個鍾~:die: