Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: toykid

[分享討論] 日本大阪電電城遊記分享2016

gingsi 發表於 15-6-2016 11:29 PM
師兄借問聲你景品係邊度買? 多唔多眼鏡廠出品? 弟7頭去好緊張

我都係係JUNGLE買嫁
不過無特登留意眼鏡廠所以幫你唔到.....
我果對EVA景品係SEGA出既
或者你想留意邊隻睇下我有無印象?
話時話我都好似次次去親都一定幫襯JUNGLE/Mandarake/Kids Land呢3間是但一間都會買到o野
Thanks for Sharing Ching !:handshake:
想問比例合金車都可在電電城搵到?
wilson3a10 發表於 16-9-2016 08:22 PM
想問比例合金車都可在電電城搵到?

如果只去大阪,在電電城也買不到心頭好,其他地方可能都有玩具店,不過應該分散好多..
Stormtrooper-HK 發表於 8-6-2016 02:59 PM
近年電電城都Close 得都七七八八, 一次去少一次店舖, 日本經濟真係差得很, 懷念早年去多人又多店舖既日子.. ...

我沒有正式統計,但近年YEN平,一年大約都去一兩次日本睇演唱會,給我的感覺是BOOKOFF,AMAZON令好多細舖關門。

例如
有次在中野發現一隻平的舊Wii GAME,原本是沒有打算買的,之後立即上AMAZON查價錢,發現更平.......
結果離開中野在JR上,用手機訂貨寄去酒店,也可以免了手拎貨品周圍行。
有些之前十算時代沒買下的魂限,我在AMAZON買了寄去酒店(和新RADIO会館的炒價差不多)
雖然不是所有貨品也適合在網上買~

在BOOKOFF買舊GAME時,也會附上最新遊戲/DVD/BD收購價的紙條,是統一了的。
每間BOOKOFF都收呢個價。

連鎖二手店和網上店,應該是影響了不少。
MAP
http://www.denden-town.or.jp/map/pdf/mapver24.pdf
只要識50音,都應該看得懂~
C Hing U R Great
好想去
Thank you so much for sharing very useful toy market place.... keep it for recall

謝樓主好圖!我8月因時間關係只係去得デンデンタウン嘅Jungle,唯有寄望下次啦........

師兄多唔多睇二手野?兩三年前喺日本橋K-Books,A-Too都算有驚喜
Animate果條巷有幾間二手野細店Tim
京都烏丸河原錦市場附近有羅盤同幾間細店,雖然分散D
不過唔知仲存唔存在啦:die:

黎緊會去大阪...可以參考下CHING D 遊記了 :73:
wtaps 發表於 19-9-2016 09:36 PM
黎緊會去大阪...可以參考下CHING D 遊記了

希望這篇小小遊記幫到大家啦! {:1_208:}
算了, 今次去得5日, 唔想哂時間, 同埋知道當地買都唔平得去邊
Don't forget every Sunday has cosplay event
Entire den den city road is blocked off for the player