Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] SHF vs Revoltech - Ultron 小比較

無隻revoltech對比的話,未必覺得咁差,不過一對比之下...
gumng 發表於 8-6-2016 10:55 AM
肩膀位真係幾蝦人玩, 要試多幾次先知點屈!!

ANYWAY, 可動真係輸哂比REVOLTECH!!

屈左好耐先做到D動作,有乜計先天不足,我已經拗到最盡,郁多少少會甩腳!
基本上兩個係唔同型號,細節結構、紋理完全兩樣,marvel 怎會送出兩套資料?

所以兩套都買不算重疊

參考過 Hottoys 的 Ultron Prime 之後. 發覺SHF比Revoltech少了很多細節.
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... tra=page%3D1&page=1
SHF個隻寫明係Ultron Prime. 但我覺得好唔似.

astroboy1973 發表於 8-6-2016 01:13 PM
參考過 Hottoys 的 Ultron Prime 之後. 發覺SHF比Revoltech少了很多細節.
http://www.toysdaily.com/discu ...

係小好多。但比例唔同都無計
ilove12inch 發表於 8-6-2016 12:21 PM
基本上兩個係唔同型號,細節結構、紋理完全兩樣,marvel 怎會送出兩套資料?

所以兩套都買不算重疊

SHF & REVOL 兩個係同型號, SHF小咗D DETAIL 位, REVOL又加咗好多自己嘅設計,所以望落好似唔同咁!!

UTLRON PRIME 應該係電影最後先出場, 心口完全唔同, KA出果隻可以做哂呢兩個MODE!! 

SHF & REVOLTECH & Hottoys 三隻 都唔似 電影最後先出場的 UTLRON. 最後出場的 UTLRON 心口圓渾好多.
我返而覺得 REVOLTECH 那隻似 電影開頭出場的 UTLRON. Hottoys 那隻也是 電影開頭出場的 UTLRON.
狂四郎 發表於 8-6-2016 01:49 PM
係小好多。但比例唔同都無計

但Revoltech的造形比較接近Hottoys.
SHF 就無左大脾及小腿前的斜紋, 又無左大脾後的釘. 屁股側邊的渦輪又無左. 個樣又成個無牙阿伯咁. 好難頂.
以我理解電影應該係有:
Ultron MK1
Ultron Sentry
Ultron Prime
Ultimate ultron

SHF, REVOLTECH 同 Hottoys 都應該係 Ultron Prime~

左係 Final 個隻Ultimate ultron
右係Ultron Prime
玩具Kenny 發表於 8-6-2016 02:44 PM
以我理解電影應該係有:
Ultron MK1
Ultron Sentry

Ultron Prime 好似係 在馬路貨車上同 美國隊長 對打個隻.
:$ 好比較

看完後真心覺得 bandai 不知所謂…

Btw shf mk45 造得非常正的,好彩冇買 ultron 否則中伏了!
astroboy1973 發表於 8-6-2016 02:50 PM
Ultron Prime 好似係 在馬路貨車上同 美國隊長 對打個隻.

唔係好似係
係直頭係
對比下SHF同Revoltech
兩隻都有detail位曾d
Ultron Prime
一開始既「完全體」,由見Twins到船入面至韓國大戰都係佢

Ultimate Ultron
係Ultron戲入面係韓國捉走黑寡婦係監倉入面,
當面爆舊個部整新出來個最終型態,之後打大戰都係佢

因為呢幾日都唔方便上網,所以錯過大家的留言。
多謝大家的留言支持!我都冇野補充了。