Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: sumsum.com

[玩具攝影] [Hottoys:Civil War]Captain America(Battling version)

taskmutli 發表於 6-6-2016 01:13 PM
終於有相,支持!
但睇黎真係無贊助無相睇....-_-

一來⋯呢款野係限量所以唔會咁普及。
第二⋯而家分享玩具Facebook群組興起,生態環境已經唔同晒,啲人好多都係走咗去Facebook嗰啲玩具群組分享。快捷方便,交流嘅效率快好多⋯
其實本身好耐好耐之前我都好少分享相片去網上討論區,不過琴晚突然之間一時興起所以先至放上來,平時我只post自己Facebook 算⋯

無錯。TD呢度變左一個玩具程報分享多過玩具玩家分享  發表於 6-6-2016 01:31 PM
隊長有樣超級技能:超高處跳躍!
今次隊長個body又正左 ~
sumsum.com 發表於 6-6-2016 01:27 PM
第二⋯而家分享玩具Facebook群組興起,生態環境已 ...

都算係既,只不過小弟入坑時於dx11果期,
當時真係每日都有人貼咁濟,
就最近而言,見西遊記都無座山鵰既圖就知概況
最後都係揀左換咀造型,無咁悶,本來想要舊化多d的...
師兄玩到自己再加工,真係有heart!!:handshake:
這隻原版舊化實在太輕手、基本色澤拍埋aou 版是不太大差別……只是近看胸前扣子有些锈積和各部位小量污積……但整體身形是暫時最顺眼和完美
sumsum.com 發表於 6-6-2016 01:27 PM
第二⋯而家分享玩具Facebook群組興起,生態環境已 ...

今時今日, POST相去FB, 點會仲要 POST相去第度, 又再返黎POST條LINK攪咁耐咁煩
謝謝美圖!

HT好似已遺忘了眼球轉動技術,自T2戰損後,已兩年重頭雕,唔加新野。來緊的內戰隊長肯加咀算大優惠?
hawker 發表於 7-6-2016 12:20 PM
這隻原版舊化實在太輕手、基本色澤拍埋aou 版是不太大差別……只是近看胸前扣子有些锈積和各部位小量 ...

我有AOU版本,其實一拼埋的話色調係有明顯分別,CW battling version係比較暗啞。
不過單獨地睇的話佢嗰啲舊化漬效果未去到我期望水平,所以我先至加工再深化個效果。