Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: darknight

[玩具報告] COMICAVE 1/12 Mark XLIII 小巧精幹鋼鐵人

Douglas.M.Saint 發表於 4-6-2016 07:20 AM
Look forward to other IM together.    Good photos.

你全入了∼! 德哥真堅秋∼!!! 
Smarties8 發表於 4-6-2016 08:05 PM
樓主是那裡訂購的禁快有貨。
這只可惜的是shoulder pad塗装有錯,應再塗多一格紅色在
"凹"(型狀) ...

行船爭解纜,玩具我影先 之頭啖湯~ :$
huiharvey 發表於 5-6-2016 11:09 AM
All very good photos. Thks. I ordered from Comicave but no news for delivery yet!!!

HOLD ON~~~ Soon and very soon~!
草根雜品 發表於 6-6-2016 11:35 AM
嘩!咁快已經有貨。。

應該很快會派貨~~~~~ 留意電話~ :handshake:
師兄.......咁呢隻雙腳貼地性 ok 嗎??
xBluex 發表於 12-6-2016 11:49 AM
師兄.......咁呢隻雙腳貼地性 ok 嗎??

絶對OK. 看見那腳踝的幅度嗎?
請問樓主手臂可換火箭炮是否很鬆容易鬆脱?
我覺得品質控制一般,我的除了火箭炮易鬆脱外,頭金色面罩還自動脱落,手掌心銀色圓件脱落要自行貼回,最後是有一隻小腿翼不夠緊合,自動打開。
Smarties8 發表於 23-6-2016 11:41 PM
請問樓主手臂可換火箭炮是否很鬆容易鬆脱?
我覺得品質控制一般,我的除了火箭炮易鬆脱外,頭 ...

我的火箭沒這問題。但小腿翼設計同樣不是緊實的。
Mk43同23高度一樣嗎
樓主影得比官圖好上太多(官圖影到條腰好長lol), 如果之前官圖係用樓主的圖,我想會有更多人入手呢隻MK43。
Btw, 我仲等緊佢MK33派貨同MK44開訂呀....

comicave 呢系列係有水準同心機但似乎佢地忘記左呢D是tony 裝甲、偏瘦

包括見到佢一系列prototype都係咁feel

我果

食字...

我的QC差到不得了. 面罩上色冇除塵. 手碗甲錯件. 仲有手指紋印左上D紅油度.

P.S.原來打個"隹又"字會食字.