Toysdaily 玩具日報

[詢問] 2016年超合金魂

Bandai一於學高達MG模型咁,同D人氣角色出超合金魂2.0,3.0版本,力臻完美,向高難度宣戰!:love:
先出大武士,之前雙手變形好差。
我還以為超合金魂已經結束了?:x
追風 發表於 3-6-2016 11:18 PM
我還以為超合金魂已經結束了?

我希望唔好結束:49:

無新產品出係因為成本高同邊際利潤相對唔及metal build, R魂等產品..加上之前G7同勇者王口碑一般..追求更高利潤既笨大自然唔會再放係合金魂..

拉臣基本間間廠都入得.不過許多收費極高(當中永井豪有關產品拉臣比較平同有市場保証),有些持分者亦較難協議或與笨大有一定聯繫(例如擁有高達產品版權既創通,Sunrise Inc, Bandai Namco 持有其股權或旗下)..所以耍有資金同人脈先可以出市場較少有產品..
定價過高
或出得差
加快死亡
都好正常
百獸王都未出
咁就死
本人會覺得
好可惜
:help: 我都想要百獸王! 銷量肯定大賣!
好想佢出埋鐵人18 EX 同黑牛.....
saihttam 發表於 4-6-2016 02:24 PM
好想佢出埋鐵人18 EX 同黑牛.....

SR有試模都胎死左, 合金魂更難了
已經改變成不常規化系列。笨大依家主打R魂,SHF系列。
eded0817 發表於 3-6-2016 06:14 PM
光速電神,電腦戰士,百獸王,大鐵人17,高狄安,黃金俠其他角色,磁力鐵甲人…… 其實仲有好多可以出。

我都想佢出呀…光速電神電腦戰士。。。繼續…等等等
勇者王係勇者系列最終作(暫時
合金魂勇者王係合金魂最終作(暫時

.
.
.
(逃
頭像被屏蔽
宜家出隻食玩已經可以收你超合金魂價錢,應該好難會再見到超合金魂呢d性價比高既產物了:oh:
過多兩日, 就知今年是否真的沒有超合金魂.
http://www.toys.or.jp/toyshow/index_en.html