Toysdaily 玩具日報

查看: 27718|回復: 32

[改造交流] medicom body 不專業修復

10隻有9隻都爛火都黎,決定自己動手試下,用原子灰補番爛左既位,再用AA膠補埋裂左既位

獨門秘技3mm熱縮膠,可改善蟹手問題

呢隻係斷3肢的:* ,螺絲直爆(已修復多隻,活動自如)

另外呢隻斷雙手,試用關節技

用最細果隻,留返少少位比ball joint吾好入晒

搞掂...同樣用左熱縮膠頂住手joint改善蟹手

自信返晒黎

謝謝收看

神乎其技

...................
鬼斧神功!! 我都試過修補medicom body, 但最終都係換NAKED 2 body算...
kevchan1103 發表於 31-5-2016 11:55 AM
鬼斧神功!! 我都試過修補medicom body, 但最終都係換NAKED 2 body算...

Thx!!!其實整得好粗糙 , 主要條氣吾順,無理由要買過晒D Body !!!
mushroom 發表於 31-5-2016 11:04 AM
神乎其技

...................

Thx !!!  Ching !!! {:1_203:}
Nice sharing. :handshake:
Good Job!
:74:
如果係我一定唔會整,因為佢d料弱,脆過威化餅,整完覺得都擺唔耐。正謂虛不受補!
nice, 整得好~~~~~~~~~ b
kevchan1103 發表於 31-5-2016 11:55 AM

冇辦法
市面上又冇咁瘦身Body
想用國產body又唔得
昭和還好
平成全部有胸甲...
只有買返佢,或者維修
想問甲鬥王個胸甲用咩痴返埋?@@用超能膠都唔得
Medicom body 真係災難級... :26:

Thx !!! Master Kato !!! {:1_208:}
bfish 發表於 31-5-2016 06:58 PM
如果係我一定唔會整,因為佢d料弱,脆過威化餅,整完覺得都擺唔耐。正謂虛不受補!

嗯 ...  所以要睇個body 邊樹有裂痕,再用AA 膠 or 原子灰補 , 市面上已冇晒呢款Body 了, 想Keep 就焗整
kingeltshan 發表於 31-5-2016 11:08 PM
nice, 整得好~~~~~~~~~ b

Thx !!! Ching !!!{:1_203:}