Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Diaclone REBOOT 新品消息 集中貼

孤仔已開訂,28魚又唔貴wor,但係咁大隻無可能入境...
Diaclone DA-95 ロボットベース:陸上機動戦艦<グランドダイオン> PV updated

https://youtu.be/5YFw3aWiHYI
最正係d樓梯設計,真係完整一條路俾人仔由地下行上去頂部控制室。
fallout8 發表於 8-9-2022 09:34 PM
最正係d樓梯設計,真係完整一條路俾人仔由地下行上去頂部控制室。

舊版都係咁 ga
包埋小型Dia-Train!
fallout8 發表於 8-9-2022 06:37 PM
孤仔已開訂,28魚又唔貴wor,但係咁大隻無可能入境...

x2
入到境都入唔到柜
背脊的終結破壞炮 應該就係嗰條電梯 ????

無上一次個隻係咪變唔到大機械人?
newnov 發表於 9-9-2022 05:17 AM
無上一次個隻係咪變唔到大機械人?

乜野上一次果隻?
RobotBase 係第一次出。
佢第一彈係 DA-93, 你可以當佢係配件。
第二彈就係 d 隻 DA-95 陸地戰艦 即 robotbase 既下半身。
而佢既上半身同手係未公布既。
Vince 發表於 9-9-2022 09:55 AM
乜野上一次果隻?

希望快D公報, 日元跌緊, 快D公告快D訂, 唔好一彈上番7幾就大件事啦!
80年代版RobotBase是否只出過一款配色?

從網絡找到的圖,見到80年代都仲有款如ROBOTBASE巨大的機體
看來用這DA95改一改又將會多一隻巨物

不過今年才正式入坑的我,還是想要星蟲人如DA50搬巨機體

我見到DA95太興奮了,話題開遠了
還是收拾心情,找來來下訂先
Vince 發表於 9-9-2022 09:55 AM
乜野上一次果隻?

咁就好,我絕對可以唔要配件
newnov 發表於 9-9-2022 06:46 PM
咁就好,我絕對可以唔要配件

師兄你確定??
A.DA93裡面,有一台探測車,95也有一台。但事實上,95的後腳跟收納倉是可以收納2台的,分別左腳右腳。擺明就是把其中一台探測車拆開放在93裡面出,攤分個價錢。你再看清楚介紹視頻。
B.DA95的收納倉,是可以分別收納DA93的全部配件的,也就是DA93是可以全套塞翻入95裡面。當然,原本95的兩台水空兩用小飛機和空陸兩用的大飛機,就要拿出來display。但點都好,據都係一個互相聯動的賣點。
SO,師兄你真係確定唔要DA93?
肉餅 發表於 10-9-2022 10:08 AM
師兄你確定??
A.DA93裡面,有一台探測車,95也有一台。但事實上,95的後腳跟收納倉是可以收納2台的,分 ...

問題係唔知係咪已經無得訂,另外,只要上次部機唔係個頭部,我就唔介意,其實到最後display我寧願簡單啲

咁絕對唔會變成頭部。只係覺得都出得只雞,唔好差碟豉油。怕以後會後悔。一家人齊齊整整啊嘛。哈哈哈  發表於 10-9-2022 08:32 PM