Toysdaily 玩具日報

查看: 12295|回復: 30

[個人收藏] King Arts 1/9 Mark 44 HulkBuster

等了差唔多3 個月, 終於可以收貨, 話係合金但拿上手唔係想像中咁重, 可動麻麻, 不過講真要可動就買笨大啦, 而上色ok啦, D所謂戰損效果真係得啖笑, 我玩玩下所整花的地方仲好過佢D戰損:34:, 而佢的最大賣點就係合體, 就係呢個原因我選了KA, 而HT又太大隻無位放, 講真合體呢個賣點真係令到呢隻可玩性多左, 唔好理佢多唔多餘, 起碼暫時其他廠未有, 至於QC真係麻麻, 有D地方油到出界, 但好彩所有燈都著到, 整體黎講合格啦

謝謝美圖分享!合體及磁石配件為亮點。整體外觀幾好
影得好靚,最尾嗰張最正啊,係KA優勝之處{:1_377:}
Very good photos thks!

師兄影得好靚, 正

講真, 買得 44 , 就系因為可同43合體, 你估 HT 唔知咩, 不過當年佢出 44時無對手, 所以是Q旦, 如果KA 出先, HT 跟尾都一定加埋合體落去
好似變形金剛無得變, 六神合體...一隻過無得玩六神合體, 當然 HT 一定好多打手出來講, 又話合體來做咩, 好地地一隻44 齋企咪幾好, 有幾何會玩合體,
我只系想講 。。。。有得合....你合唔合先....問心囉:51:
jedi 發表於 20-5-2016 05:56 PM
師兄影得好靚, 正

講真, 買得 44 , 就系因為可同43合體, 你估 HT 唔知咩, 不過當年佢出 44時無對手,  ...

無錯,多個功能就多一樣野玩,你唔好理佢係咪多餘
師兄靚圖:handshake:
我尋日都拎左,整體都幾滿意今次,值得等待。有d戰損位.....其實唔似戰損,似花多d,不過都算係我可以接受的範圍。關節好結實,手位要用d力先扭到!個人真係好喜歡合體呢個設計,合體分體左好多次磁石設計得好好,好方便。另外入電都唔困難,係腳個個位要用小技巧先打開到。

謝謝美圖!上色好靚,打燈、攝影亦靚!
asdbk 發表於 20-5-2016 07:09 PM
師兄靚圖
我尋日都拎左,整體都幾滿意今次,值得等待。有d戰損位.....其實唔似戰損,似花多d, ...

係呀, 腳個入電位真係幾麻煩, 唔慢慢開就好易整斷
jedi 發表於 20-5-2016 05:56 PM
師兄影得好靚, 正

講真, 買得 44 , 就系因為可同43合體, 你估 HT 唔知咩, 不過當年佢出 44時無對手,  ...

佢做空個內構 咁都叫合體lol 所謂合體 咪重演有隻43係入面既畫面 咁不如好似ht咁 再提高可動
如果做埋舊化重正~~~
很正的分享!滿分!
如果有Tony 頭像就更完美!
killerkat 發表於 20-5-2016 10:35 PM
佢做空個內構 咁都叫合體lol 所謂合體 咪重演有隻43係入面既畫面 咁不如好似ht咁 再提高可動

咁Bandai隻合金魂天威叫唔叫合體? 人地D內構做得咪仲求其...
woo haaaa! Nice photos. Black background like official KA photos!
very nice photos{:1_377:}