Toysdaily 玩具日報

樓主: kenneth0731

[個人收藏] 閃卡~ DRAGON BALL CARDDASS - 31彈-32彈

個時機戰因為張古蘭修既咭用左好多蚊!
野比大雄 發表於 22-3-2016 06:20 PM
我第一張萬變卡係聖鬥士,跟住出出下停左就改儲龍珠
記得有一次行返玩具店,見到有set龍珠卡好靚,成set白 ...

嘩!!!:time:
師兄尼個絕對係一個慘痛經歷
真係會喊到收唔到聲:die:

心結.....不如換做情意結
或者當係回味一下兒時既玩意啦
0tom 發表於 22-3-2016 09:09 PM
可惜果時根本冇呢種規劃, 所以我除左有相同果d之外, 全部都開曬.

不過其實都已經唔太重要, 反正都係自 ...

無所謂, 其實開晒仲好, 無浪費。

我的咭成日放在binder都無乜點睇過

基本上本彈的閃中閃或暗閃後追都唔貴。

睇完呢個post,見訂貨未有通知,都心郁郁落店去問下,不過未有得拎。

雖然我儲卡既結局到呢刻諗起都仲會隱隱痛,但講起萬變卡真係好多回憶
周街同其他小朋友挑機,飛卡拍卡換卡
成個禮拜唔去小食部買野食,就係為左放學唱成棟1蚊去煲機   

最搞笑既係,果時d卡機有個好奇怪既bug,就係如果一次扭出孖卡,下一張極大機會會出閃
所以卡機附近成日部住堆細路(當然我都係常客XD),只要一見到人扭到孖卡,個個就好似餓狗搶食咁,一窩蜂掙住咁塞個1蚊入部機,為左掙贏,真係奇招盡出,推撞自然少不了,有d甚至按住個退錢位務求我掙唔贏,你都唔洗旨意扭到 囧。當然搶贏果個就別有一番得意洋洋既勝利姿態。諗返轉頭,其實都真係幾黑暗,但又幾好笑。
沒有online game年代的孩子間既戰爭,但唔經唔覺原來已經個上一個世紀的笑與淚

死咯,唔認老都唔得喇:unhappy:

lol 點入樓主舊post條 link
睇返先知原來兩年前既post我已經回過差唔多既野
老餅總係愛將往事重覆又重覆,唔好介意XDDD
野比大雄 發表於 23-3-2016 04:03 PM
lol 點入樓主舊post條 link
睇返先知原來兩年前既post我已經回過差唔多既野
老餅總係愛將往事重覆又重覆 ...

http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=219519&extra=page%3D1&page=1

↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑
野比大雄 發表於 23-3-2016 03:50 PM
睇完呢個post,見訂貨未有通知,都心郁郁落店去問下,不過未有得拎。

雖然我儲卡既結局到呢刻諗起都仲會 ...

我果陣都好似有拍卡打賭的遊戲, 反而雙卡出閃記唔起了, 只係記得我會用電筒照機, 因閃卡的側面係黑色的, 不過有時會照錯:x
mushroom 發表於 23-3-2016 08:59 AM
無所謂, 其實開晒仲好, 無浪費。

我的咭成日放在binder都無乜點睇過

反正都咁多年, 好似自己追求的野已同當時唔同, 所以再冇後追到, 而家網上search下睇下自己當時冇的卡其實都已經幾滿足.
0tom 發表於 24-3-2016 01:21 AM
反正都咁多年, 好似自己追求的野已同當時唔同, 所以再冇後追到, 而家網上search下睇下自己當時冇的卡其實 ...

我就買了龍珠咭大全集, 有咭有資料睇。
mushroom 發表於 24-3-2016 01:34 AM

出大全集真係估佢唔到, 而家復刻左好似搞到變左扭蛋機可散抽
0tom 發表於 24-3-2016 02:38 AM
出大全集真係估佢唔到, 而家復刻左好似搞到變左扭蛋機可散抽

大全集有2本講咭, 之後的超全集都無再出, 幾有價值。
魂Shop 系咪聼日派?
香港魂Shop未派???
依家出面係日版????
野比大雄 發表於 23-3-2016 03:50 PM

雖然我儲卡既結局到呢刻諗起都仲會 ...

哈哈~~~ 師兄你唔講返起我都差D唔記得當時成班人圍住黎抽卡既情況,

果陣我見過一班人圍住, 講明係玩俄羅斯倫盤, 輪住一人一蚊, 諗返起都覺得好爆笑
mushroom 發表於 24-3-2016 01:34 AM

唉....果陣都唔知有大全集會出,

以前冇得上網, 資訊又冇宜家咁發達,
大部份資料都淨係可以靠嚮D卡鋪老細聽返黎

去到後期熱潮過去, 屋企附近既卡鋪又唔做,
之後都已經唔知仲有咩地方可以入貨, 慢慢儲唔到落去....