Toysdaily 玩具日報

查看: 11324|回復: 32

[個人收藏] 閃卡~ DRAGON BALL CARDDASS - 31彈-32彈

相隔左差唔多成廿年, 諗都冇諗過既事出現左 - 龍珠本彈既閃卡再出

果一刻都諗左一諗, 仲入唔入好....:no:

但尼個時候身邊一定會有一把聲音出現:

"我就話冇愛唔入姐, 你儲開, 冇理由唔入姐~ 一陣後悔就無謂......"

結果...........除左乖乖去俾錢之外, 仲有咩可以揀? :70:
不過難得今次boxset連埋專用既卡簿, 當係還左個童年夢:43:

*********************************************************************************

唔阻大家時間, 睇相吧~

:64: 謝謝

***********************************************************************************

如果想回味一下舊既閃卡, 可以到以下條link睇返小弟既舊post:
http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=219519&extra=page%3D1&page=1

師兄!  閃卡~~我就係20年前入局 (Sailormoon):26:

眼見近半年笨大復刻Sailormoon Carddass,

當年未有互聯網 及 數碼相機,現在才慢慢挖出來影:unhappy:

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... tra=page%3D1&page=1

williamhychan 發表於 21-3-2016 10:39 PM
師兄!  閃卡~~我就係20年前入局 (Sailormoon)

眼見近半年笨大復刻Sailormoon Carddass,

閃卡尼樣野當年基本上真係冇乜人唔中招
係差在中邊樣, 龍珠, 美少女, YES........好多好多~

:36: 同道中人
見到呢D 咭, 就諗返細路果時.
咁就廿年.....
多謝分享, 當年好少抽龍珠, 唯一中過一張暗閃, 但係自己手賤開左:$
0tom 發表於 22-3-2016 12:31 AM
多謝分享, 當年好少抽龍珠, 唯一中過一張暗閃, 但係自己手賤開左

又唔好咁講
當年有幾多個未試過開暗閃/閃中閃丫:DD
總會有手痕+好奇既時候既
0tom 發表於 22-3-2016 12:31 AM
多謝分享, 當年好少抽龍珠, 唯一中過一張暗閃, 但係自己手賤開左

暗閃一直唔開又無意思, , 所以入2張
我D暗閃同閃中閃,都一開二Display晒響咭薄到。
自己儲,得閒睇下滿足到自已就得!
:handshake::handshake:龍珠閃卡!!!!!!
D 童年回憶 「呯呯聲」 咁出哂嚟呀!!!!
mushroom 發表於 22-3-2016 09:13 AM

果陣卡鋪有時會有淨底閃賣, 如果價錢岩既我會入張底閃
咁就有晒面閃同底閃 {:1_374:}
我第一張萬變卡係聖鬥士,跟住出出下停左就改儲龍珠
記得有一次行返玩具店,見到有set龍珠卡好靚,成set白卡都可以撕開變透明膠卡,6張閃則係反光卡,不過價錢好貴,係一般套卡的幾倍
結果果年死慳死底終於儲錢買左
當年真係好開心,放係卡簿裡面簡直覺得係全家寶一樣
可惜後來本卡簿係蝴蝶村商場比人借睇時偷走左
更好笑既係,有另一個哥哥出黎同我講,如果我比張第一代暗閃佢,去就幫我去追賊
結果當然乜都無晒......後來先知偷卡同幫追既根本就係同一顆
果次之後好難過就無儲過卡了
直到幾年前,人大了,見到龍珠1-4代重出了box set,先買返黎回味一下
奈何出左兩set就好似cut左line

而上個月行過玩具舖,見到呢set有得訂,我都掙扎左好耐,最後都係比左錢訂左
其實都唔明點解自己會買
或姐真係為左一份已經彌補唔到既心結:die:
野比大雄 發表於 22-3-2016 06:20 PM
我第一張萬變卡係聖鬥士,跟住出出下停左就改儲龍珠
記得有一次行返玩具店,見到有set龍珠卡好靚,成set白 ...

師兄好慘, 當年你講的龍珠風雲6定7, 我都因為貴無買。 結果10年後只能追返較平的彩閃..
kenneth0731 發表於 22-3-2016 07:52 AM
又唔好咁講
當年有幾多個未試過開暗閃/閃中閃丫
總會有手痕+好奇既時候既

咁又係, 果時細, 面果張冇變貼紙唔見埋算好的了
mushroom 發表於 22-3-2016 09:13 AM

可惜果時根本冇呢種規劃, 所以我除左有相同果d之外, 全部都開曬.

不過其實都已經唔太重要, 反正都係自已收藏, 作為一份回憶