Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新番討論] 幪面超人誕生45週年特別企劃第2彈!「幪面超人 AMAZONS」

robotkelvin 發表於 18-3-2016 02:59 PM
對於我依啲老餅......真係無眼睇........

我想問下啲90後,你們對昭和拉打有無興趣架?

我都係90後,但其實我係睇1,2號VCD大~之後都返追過好幾套昭和作品
我就對昭和拉打有興趣,但對於昭和拉打咁翻新法,其實我有保留
始終味道已經唔同咗......暫時未好接受到亞馬遜外型變到咁......
而劇情始終都係要睇過先知得唔得,不過我就應該唔會將佢同原本亞馬遜視為一樣,當係另一套劇睇
我接近90後,一樣都中意昭和拉打~~~~~{:1_377:}
我90後,我都係睇過幾集 1,2號同V3   無特別追開,只係對佢地既外表有興趣,昭和拉打既話最鍾意係1號,但係我本身最鍾意ZO(算係咩年代?)
老餅的我 prefer 1 - 9
Trailer 不錯........
我係老餅...
小時候絕不喜歡6號,(還不知叫亞馬遜):(
覺得好核突,當然電視未睇過,(至今都係) 但做型真係不接受.
今時今日,拉打七子在心中 當然有一定的地位,現在見到這隻野生亞馬遜,反而覺得不錯,起碼勝過今年的水桶1號:72:和舊年的3號.

我係老餅,係覺得black rx 之後的拉打外型好多都比佢嚇親,唔知90後點看
robotkelvin 發表於 18-3-2016 05:50 PM
BLACK,RX同影月已經係另一世代,咁90後對昭和一至九號有無興趣呢?笨大係咁翻抄.....

90後既我中意 "真"、zo
當年的亞馬遜對我黎講覺得特別(集集d怪人都比amacon打(?)到爆棉花糖/泡泡:p),但未至中意

睇今次呢兩

就算出SHF都只會入野生,養殖算把,個人完全接受唔到{:2_279:}
始終昭和仮面ライダー至係王道{:2_297:}
同樣90後, 昭和已經補完哂,最鐘意既都係Black, 不論外型同故事都好出色
如果認為昭和RIDER難入門既,可以去睇漫畫Spirits,故事用當年只有一集既ZX為背景再擴大世界觀
個人認為係近年以RIDER為題最出色既作品
updated

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

x

本帖子中包含更多資源

x