Toysdaily 玩具日報

查看: 17527|回復: 20

[詢問] 關於龍桃子產品

請問在香港可以在那裡買到龍桃子高達模型呢?
謝謝!
淘寶,請他發快遞到香港吧,生產地就在廣州的樣子,運費應該不會太高~~~
感覺上........你也被高仿MB的命運鋼彈吸引了喔............
皆旺3/f有間模型鋪專賣大陸版模型,除龍桃子外其他大陸版模型都有賣,不過價錢略貴,如你想買龍桃子命運,建議你去深水捗玩具街排檔睇睇
龍桃子或高高的國產模型組裝上是否都有難度?
胡勒奇 發表於 14-3-2016 07:56 PM
皆旺3/f有間模型鋪專賣大陸版模型,除龍桃子外其他大陸版模型都有賣,不過價錢略貴,如你想買 ...

謝謝!

本身的有一隻Bandai的1/100(無Grade)的曉,後來在一次偶然的機會,得到了一隻Momoko Dragon的曉,她雖然沒有電鍍,但個人仍覺其質素很好,而且有些地方的線條及塑形比原來Bandai的來得更有味道。

近期再見到一些模型討論區有彷照MB命運造型的模型,同樣地我本身已經有一隻Bandai的MG命運,但更喜歡MB命運的外觀,所以都好想入一隻。
fakafaka 發表於 14-3-2016 07:21 PM
淘寶,請他發快遞到香港吧,生產地就在廣州的樣子,運費應該不會太高~~~
感覺上........你也被高仿MB的命 ...

謝謝!

我現在才知道,龍桃子原來是國產模型,那豈不是沒有經官方正式授權的侵權產品!?
我一直還以為是台灣生產,有官方認可的呢.......

我的確有意購入那台『仿MB』命運,還想弄一台全裝備Perfect Strike Gundam。
龍桃子以外,最近好像有國產高可動的GGG在開發中啊!!
gazza1211 發表於 18-3-2016 12:16 AM
龍桃子以外,最近好像有國產高可動的GGG在開發中啊!!

唔係開發, 係抄同劣化SOC個隻...

只能講句, 有咩客就有咩市場, 反胃...
yugi 發表於 15-3-2016 11:01 AM

好多人都話模具唔啱位, 砌唔到
半田健人_555 發表於 20-3-2016 10:04 AM
好多人都話模具唔啱位, 砌唔到

話又平又可以練大力金剛指, 一舉兩得嘛。
仲有唔知用咩膠料去做, 始終大陸野, 大家明白。
FACEBOOK上面尐模型GROUP都唔理老翻問題, 焗人QUIT。
親身砌過,組合度都大部分都順,唔需要咩大力金剛指,
成盒mg得一兩個位偏鬆or偏緊,
質數都ok
我砌過agx 04, 覺得質素麻麻,有D接口唔太準,同埋D膠比較薄
yugi 發表於 15-3-2016 11:01 AM

官圖無限美,基本上初哥就唔贊成買嚟砌,因為夾口及膠質很差,關節亦鬆,相反高手就可試試,因為執執佢係ok嘅,但要花心機
但係近期 Magic toys 出果隻1/100海威茲就質素唔錯,可以一玩。
luciferdark 發表於 18-3-2016 05:19 PM
唔係開發, 係抄同劣化SOC個隻...

只能講句, 有咩客就有咩市場, 反胃...

雖然道德上我也覺得不對,不應該支持盜版商品,但也請見諒一下想要自己修改與製作的衝動.....對於GGG我是沒有太大熱情啦,但手癢想改造一下命運高達倒是真的,小的不會拿來販售純粹只是滿足自己而已,請多多包涵><