Toysdaily 玩具日報

查看: 12572|回復: 30

[分享討論] 請教下 The Walking Dead

最近開始睇, 著哂迷........The Walking Dead ......... 痕屍........:p

發覺原來都出左好 Figures , 香港唔多覺有得返, 或我唔知定找不到

好想找到...3人組合

昨晚系旺角找到最新 Series 09

請問有無師兄有玩開, 指教下......謝謝 !

:help:
同好~~
Series 4打後香港開始多貨
我自己多數係兆萬買~
B1 METRO會有 B2最入有間 2樓超人都有
舊款可能要揾Y拍
SERIES 3最正既Merle同michonne都有別色再販~~
無玩開,但有睇開

旺角雞旺、boy hunter同蕉人玩具都有

銅鑼灣就糖街地庫
唔該哂各大大師兄, 有時間再找找.......... {:2_270:}
我都有買部份,難搵個d有時會係ebay有,價錢連運費有時都會平過香港,睇彩數.........................
題外話,最近幾集千X已經看不到,有冇大大可以PM我收看方法?
開頭好好睇,但去到第六季已差好多!
khwong67 發表於 11-3-2016 04:05 PM
題外話,最近幾集千X已經看不到,有冇大大可以PM我收看方法?

pm咗你.....................
深水精粉有新嗰Set,舊款有啲都抄到幾貴下!
正版三人組比較難找
故仔已變成人打人既故事,D屍只淪落為野獸,如一心睇喪屍會失望,對角色有興趣便會使人追看,否則會覺得唔好睇
brian_ctw 發表於 11-3-2016 04:26 PM
深水精粉有新嗰Set,舊款有啲都抄到幾貴下!
正版三人組比較難找

正版三人組 ?

師兄請問有老番咩?  又系淘寶?  

謝謝
每次香港出都好快手沽清、尤其是頭幾套

另外佢d模型set都好受歡迎
呢套公仔可動雖然低,但配件同雕功絕對一流,舊款同漫畫版上淘寶啦,不過小心有老反,如果新款,基本上最多係兆萬低層

呢套野第一季到第四季真係好好睇,真係睇得好感人同投入,突別係DARYL 個哥哥死左變ZOMBIE個幕,但去到終點站比人困住左同人食人之後出返黎個季D劇情進度開始乏味無以為繼既感覺,不斷無謂內心戲成集都係交談幾句感受就完鬼左一集,而且打後既死法都係好曲奇,好似個個好受歡迎既金髮女仔無啦啦比人爆頭羅便當呢一下真係睇到人O晒嘴,個女演員當期有問題,都唔駛士士蛋蛋作個咁既死法,睇到有D火滾,咁辛苦搵到佢竟然咁就死左,係監獄個季D行屍都話有威脅吓,到第六季,行屍已經唔再對佢地有威脅,只有數量而已,反而變左係人打人,其實同漫畫偏離左小小方向,太內心戲,好複雜,文藝ZOMBIE 劇,下半季剛剛出左幾集,感覺WALKING DEAD導演係事侯要休息吓,要停一停,咁搞法越黎越家庭劇。完全無左當初個種有追看感既魅力。

要收呢個系統既玩具,我會建議買DARYL個電單車套裝,抵玩好多
alvinchan2012 發表於 14-3-2016 03:40 AM
呢套野第一季到第四季真係好好睇,真係睇得好感人同投入,突別係DARYL 個哥哥死左變ZOMBIE個幕,但去到終點 ...

自己睇漫畫,睇到Negan已經覺得唔好睇,覺得拖拖拉拉.....電視其實已經好睇過漫畫,淨係原創人物Daryl已經好成功。  至於有d集數無無聊又一集,基本上係美劇通病,皆因美劇編劇係一路播一路作,有時未諗掂咪拖