Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: eb1815

[分享討論] 大家放二手玩具時遇著d侮辱性壓價提問有何感覺?

最好就係Y記放售。有人BID即有市場,無人BID即定價過高或貨量太大,如SHOTGUN
綱上世界(認真便輸了)⋯⋯:DD
chiman0123 發表於 14-3-2016 10:03 AM
因為fb多左班小學雞~~咩都唔識~~
唔好理佢地就可以~~

唔係小覺雞,係二手佬攪野,壓到好低,等你降價!
jimjimto 發表於 25-3-2016 06:40 PM
1. FB好多炒家, 特登玩野斬價, 玩野
2. Y拍一樣有D咁的人, 我放隻 one piece CHOPPER 粉紅色, $2XX, 有條 ...

同感》1 留意好耐!:49:
老實人 發表於 19-4-2016 10:17 PM
掉轉咁諗啦∼你想要既野你都想平d入手,壓價就緊!無計,香港買野樣樣炒

樓主講的我估例 2000 以平過成本價,佢壓到1200 ,根本有點過份,因我都遇過,平小小無問題,但唔好太OVER!

放Y拍最吾駛煩.......仲可以串返佢順手Black list...因有D真係好過份+冇禮貌,冇禮貌係最PK。
我都有壓價的時候,但第一句一定係---請問仲有冇議價的空間?,有先再傾。
FB二手賣買簡直無王管, 放野最好去Y拍, 起碼你可以做到對應, 係FB如果你慶起同佢嘈跟住一堆分身加9唔搭8嘅人圍攻你啊
FB應該做番社交面台,吹下水就OK嘅
你見全中國人都手機上網
就知上網門檻低
以前上得依bay 既人都真心買野
依家同大媽行街話百佳平D無分別
去手機上唔到既細站賣好D
Guts 發表於 18-7-2017 09:20 AM
FB二手賣買簡直無王管, 放野最好去Y拍, 起碼你可以做到對應, 係FB如果你慶起同佢嘈跟住一堆分身加9唔搭8嘅 ...

圍攻你不突止,仲要拎埋你facebk入面D相出來惡搞,上次見有位師兄一家大細張相比人惡搞同批評,好冇品