Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 沉默是柑

[玩具攝影] 【永远的T伯伯】HT终结者:创世纪-T 800

taskmutli 發表於 10-3-2016 05:49 AM
好多時你見佢出左個系列幾隻以上都係咁就會費解點解個qc好多低級錯誤老是常出現,,,
而某程度上對於figur ...

很無奈是, 出得好唔好對大公司來說, 係睇誠意度,通常在3類產品發生。一類是人氣不夠的配角,怕無人買, 誠意搭夠。 第二類是有競爭者, 第3類是新系列打嚮頭炮。

可惜T伯伯3類都不是。

mushroom 發表於 10-3-2016 10:09 AM
很無奈是, 出得好唔好對大公司來說, 係睇誠意度,通常在3類產品發生。一類是人氣不夠的配角,怕無人買 ...

咁又唔係既,
只要某d戲拍既題才好,
自然會帶動周邊既產物銷量!
但因為佢無咩重心可言,
所以真係千年道行一招喪!
我諗呀諾自己都始料不及
taskmutli 發表於 10-3-2016 08:32 PM
咁又唔係既,
只要某d戲拍既題才好,
自然會帶動周邊既產物銷量!

保證有銷量的, 反而會hea 做, 主角ironman就係咁。

Terminator又係諗住fans 會買, hea 出。

EB出terminator時又會好些
mushroom 發表於 10-3-2016 09:04 PM
保證有銷量的, 反而會hea 做, 主角ironman就係咁。

Terminator又係諗住fans 會買, hea 出。

其實佢出1984 既battle damage 版開始已經濫造大頭仔
而個"dx10 body "又做細左,當你有136個版你就會無視之後既figure body ..-_-
taskmutli 發表於 17-3-2016 02:19 AM
其實佢出1984 既battle damage 版開始已經濫造大頭仔
而個"dx10 body "又做細左,當你有136個版你就會無 ...

唯有將最好的parts組合

...........
mushroom 發表於 17-3-2016 11:00 AM
唯有將最好的parts組合

...........

咁我諗唯有咁講去安慰自己同網羅死忠粉絲入場吧
taskmutli 發表於 22-3-2016 11:34 PM
咁我諗唯有咁講去安慰自己同網羅死忠粉絲入場吧

Eb出過, 逼過ht發功都好了。

新batman無人逼,即刻無diecast
mushroom 發表於 23-3-2016 08:46 AM
Eb出過, 逼過ht發功都好了。

新batman無人逼,即刻無diecast

可能大家對科技要求昇級左,所以反而你用"舊情境"做gimmick 反而弄巧成拙,
因為實在out sycllbus  得太過份,叫人接唔返以前既故事,
同時又想洗牌洗腦reboot 一班新客源帶動周邊產物(figure , etc),
反映更加商業味濃,不過我一直相信既係換左占士多過其他因素,
可能呢個係我唯一相信套戲差既原因,再唔係就係而家holloywood既特技竟然畫個人咁x草草了事及不進反退
taskmutli 發表於 1-4-2016 02:25 PM
可能大家對科技要求昇級左,所以反而你用"舊情境"做gimmick 反而弄巧成拙,
因為實在out sycllbus  得太過 ...

以前表達到新科技就好精彩,依家套套都係咁。

同埋興返英雄片,講隊型多
mushroom 發表於 1-4-2016 03:05 PM
以前表達到新科技就好精彩,依家套套都係咁。

同埋興返英雄片,講隊型多

仲要套套標榜有乜d3d 之類既野,
太過於用特技當然係與時並進,但確實無咩喜感同乏善可陳
taskmutli 發表於 15-4-2016 08:35 PM
仲要套套標榜有乜d3d 之類既野,
太過於用特技當然係與時並進,但確實無咩喜感同乏善可陳

DC 的片會好些, 無咁大路。
D相影得好正, 多謝分享
好正!影得好好啊!:D