Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【永远的T伯伯】HT终结者:创世纪-T 800

elliottlai 發表於 8-3-2016 11:38 AM
師兄..你似乎有點兒執著左少少呢,睇黎你真係對T系列好有愛....所以愛之深.恨之切呢,不過咁...有時放開 ...

其實你講得好岩,我真係好愛t2,所以我真係覺得難以突破而變左執著...套戲裡面記得呢一幕仲係好實淨,而其他白髮版就第set衫,
可能我真係re loop 得少,所以認為同ht版本有偏差!
某程度上講應該係控訴ht既低級錯誤(老是常出現)...
玩figure自然會有些許要求,因為而家唔係玩山寨貨...
我都係純粹問下個原設有無落差而問,的確我對t5真係好多情節都唔理解同唔熟

呢一幕唔知係幾時定近期,但明顯地皮膚緊緻度還好!
所以更加費解佢出呢隻style &咁少件既原因...
elliottlai 發表於 8-3-2016 11:38 AM
師兄..你似乎有點兒執著左少少呢,睇黎你真係對T系列好有愛....所以愛之深.恨之切呢,不過咁...有時放開 ...

我諗起點解我有執著,
應該係話玩味性,好似t2黎講
t1000 &t800 既box set 真係可以4-5種玩法!
或者咁講係套戲牽動唔倒幾個高潮位而令我有點失望!
移師到figure就引發興趣喜惡!
好多時戲同周邊商品都係唇齒相依....
taskmutli 發表於 8-3-2016 06:48 PM
其實你講得好岩,我真係好愛t2,所以我真係覺得難以突破而變左執著...套戲裡面記得呢一幕仲係好實淨,而其 ...

原來有人同我一樣都留意到呢一幕,其實仲有另外一幕就係佢用time machine送走佢哋兩個之後有個近鏡頭影住佢嗰一幕⋯都係特別皮光肉滑!我肯定係電影後期將佢執到冇咁老。

3舊水隻6吋李小龍都比人插到體無完膚啦,又話似八兩金,又話BODY見到關節唔開胃,只能說每個人要求唔同呢
hellobaby 發表於 9-3-2016 01:56 AM
3舊水隻6吋李小龍都比人插到體無完膚啦,又話似八兩金,又話BODY見到關節唔開胃,只能說每個人要求唔同呢

但隻小龍好多人出post

..........
mushroom 發表於 9-3-2016 02:11 AM
但隻小龍好多人出post

..........

我意思係乜都好,總有人可以挑到骨頭:(

hellobaby 發表於 9-3-2016 02:28 AM
我意思係乜都好,總有人可以挑到骨頭

我唔敢講我係頭號fanz,
不過對t2真係好有愛,
愛到一年都睇幾次!
所以對佢之後既戲堅大期望到而家失望係事實!
因為太代入t2世界,反觀而家既故事同構圖真係不屑一顧!
可能咁講會令你地舒服點,我理解力真係差所以連貫唔倒t1/2 既劇情去t5!
因為代入唔倒而抽離左去分析每個佈局!
而又因為愛t2既figure而言,引伸對t5既玩味性解構!的而且確呀諾老左係事實,
但佢既t800&t1000都改到無厘頭咁厲害,我真係睇到好錯愕!
當然我知..劇情需要唔好咁執著...lol
nwsl 發表於 8-3-2016 09:39 PM
原來有人同我一樣都留意到呢一幕,其實仲有另外一幕就係佢用time machine送走佢哋兩個之後有個近鏡 ...

因為我理解力差,而又執著佢既完美體態所以會好留意佢每一個情節同動作!
因為大部份時間都係果幾套衫,我好混淆佢ht出模既時段係邊一幕為標準!
而雖然現貨辦係辦既8-9成似,
但諗深一層大家可能會望落個figure開始受figure感染潛意識地認為似而忘記左套戲個樣....
或者可能佢密謀出白髮版而小試牛刀都唔定!
但堅想知究竟係我太偏離定係大家都無為意原設?!
如果真係偏離左原設我認為呢種低級錯誤真係不容忽視及接受...
hellobaby 發表於 9-3-2016 01:56 AM

果隻類似shf版以比例黎講真係算唔錯,不過無得下下用1/6既準則去評估!
佢個頭表情真係幾似,不過由於係1比x,收藏方面始終不及6/9 既style!
但咁細隻黎講算係咁,當然地愈貴愈大隻就更加接受唔倒手腳既筍位同joint位外露
hellobaby 發表於 9-3-2016 02:28 AM
我意思係乜都好,總有人可以挑到骨頭

明白師兄你唔係話6吋小龍唔好,
至於依家很多figure評論, 真係好睇想要甚麼

我買了一兩隻1比6小龍, 都唔太接受胸腹分割, 不過明白1/12要擺姿就要咁。

近來玩具出多了, 間中一兩件神物, 自然會期望鐘意的figure去到標準, 我都想pepper可以, 不過沒有發生

亦有些真係挑骨頭, 可能俾藉口自己唔買, 可能只係順口評價。

Very nice and the sculpt is very good.
nice, but都係大頭仔?
mushroom 發表於 9-3-2016 10:05 AM
明白師兄你唔係話6吋小龍唔好,
至於依家很多figure評論, 真係好睇想要甚麼

好多時你見佢出左個系列幾隻以上都係咁就會費解點解個qc好多低級錯誤老是常出現,,,
而某程度上對於figure既玩味性視乎佢跟既配件同表情而定!
今時今日做得消費者當然唔會想買返黎既product得一兩個pose可擺咁單調!figure x 套戲成個package 會牽引玩家及觀眾思緒!
不過今次呢個ver.件少,原設差及離題外,真係令t系列既fanz失望...-_-
畢竟我們都老了....
大大真係愛之深, 責之切. 不過我都係覺得呢隻鬆弛版T伯伯係試水溫, 之後應該有白髮版
但隨著電影唔收得冇續集o既關係, 白髮T伯伯出唔出得成都成問題....
但以HT DX之冠o既T800, 話唔定過一排會有隻白髮DX版出現都未定...
我而家仲想係HT再出返SARAH, 以補我齊人o既心願...