Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[分享討論] 亞視「經典」動畫系列 - Macross - Hi Metal R Regult

Vince 發表於 3-3-2016 03:34 PM
其實我覺得佢絕對可以跟埋 set 飛彈 當 parts ...
係都要出過隻 ... 可能仲要係 魂限 再賣貴 d ...
: ...

同意說唔使魂限

每種裝備出一次
容乜易搞到成屋都係   雞腳:26:

我有個無玩開玩具既朋友,一次過買了4隻,佢話雜魚要一隊隊先好玩
eddiem249 發表於 3-3-2016 03:50 PM
我有個無玩開玩具既朋友,一次過買了4隻,佢話雜魚要一隊隊先好玩
{:1_377:}
當年出轉輪科技時我夠買了10隻
有多種裝備你換算出得有良心了

e隻唔係平唔多唔少梗要有要求
玩唔到入人仔愧到售價。
純白騎士姬Saber 發表於 3-3-2016 04:08 PM
當年出轉輪科技時我夠買了10隻
有多種裝備你換算出得有良心了

山口之前兩舊一只,現在要五舊⋯⋯很難量化(荷包):sad:
nela 發表於 3-3-2016 04:16 PM
山口之前兩舊一只,現在要五舊⋯⋯很難量化(荷包)

都未必

假如真的入晒人仔
人仔又夾啱女武神比例
咁好難唔激發起菜迷 痴性

只要笨呆若能做到就算這等定價
好多菜迷都敢量產既
wannnnnabe 發表於 2-3-2016 02:30 PM
呢隻雞腳正呀!可惜出面比人掃晒了。

旺角等地區返左貨,go to see.
nela 發表於 3-3-2016 04:16 PM
山口之前兩舊一只,現在要五舊⋯⋯很難量化(荷包)

其實我已經買左 2隻 ... :cool:
Vince 發表於 4-3-2016 03:08 PM
其實我已經買左 2隻 ...

樓主點同 ..... Noble 呢加o麻 ......{:1_218:}
係網上搵到 d 比例圖 ... 話時話 ... 2 張圖個比例好似有 d 唔同 law ...

Vince 發表於 7-3-2016 11:52 AM
係網上搵到 d 比例圖 ... 話時話 ... 2 張圖個比例好似有 d 唔同 law ...

我覺得下圖的比例較合理,因上圖的人型太大,是不能入到雞腳的了:38:
但祖拿達人的縮小放大技術又好#詭.......
只記得電視版中,主?的人小組潛入敵艦時的祖拿達人是與VF-1A機械人型是相同大小的{:1_201:}
最深刻係著住敵軍制服扮祖拿達人那一幕
所以祖拿達人的大小實在好難作準

如果跟上面幅,3.75的人偶就可配這坎HI-METAL的雞腳了:74: