Toysdaily 玩具日報

查看: 18027|回復: 40

[分享討論] 亞視「經典」動畫系列 - Macross - Hi Metal R Regult

話說,亞視 應該都就快「不存在」.... 琴晚無聊睇住隻 Hi-Metal Regult 回憶到 ATV 係 80年代 真係好多 經典動畫,就好似 MACROSS 咁,相信就算唔會集集追,但肯肯定唔多唔小睇過下。anyway ... 送上 iphone 傷眼圖。

順便影堆 另一套 超時空 ... 不過係 超時空世紀 女主角機 (好似係,除非唔係) :he:

Vince 發表於 1-3-2016 12:06 PM
順便影堆 另一套 超時空 ... 不過係 超時空世紀 女主角機 (好似係,除非唔係)

呢隻當年超喜歡:D,細個時儲錢買左盒可變形模型返去砌{:1_210:},響當年毫無技術既我手上:49:,當然下埸變得非常慘痛啦:no:...
我係馬輝既話, 揀米莎定明美呢 ...............細個睇完真係有咁想過 .....
Marcoss 毒入腦...:shy:
亞洲老實講, 以前都好多高質卡通
亞視上當年D 動畫, 唔多唔少都搶到D 收視,
我印象中, 細個睇夢戰士, 大個睇籃兒當入樽
其他就唔係好記得LU
mf_c2000 發表於 1-3-2016 01:32 PM
亞視上當年D 動畫, 唔多唔少都搶到D 收視,
我印象中, 細個睇夢戰士, 大個睇籃兒當入樽
其他就唔係好記得L ...

我之前係 ACG 區有個 ATV 動畫 LIST ga ... 有時間可以去睇睇

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... page%3D1&page=1
RIP................ ATV....................... {:1_373:}
你呢句 "亞視以前好多經典動畫" 令我呆一呆之後, 就極度憤怒

我相信各位當年受壓迫及鄙視的AClub的一代, 都深深記得80年代後段以後d所謂經典動畫全部變成殘缺版

tvb已經剪得好離譜(必斬op/ed), 惟亞視把刀更兇狠(較少斬op/ed但劇情斬得超超超勁)

orange road/相聚一刻, 食煙/接吻都要死

你呢番說話令我想起那個令動畫迷憤怒卻無力的年代, 好多動畫唔播好過播,
無人會想睇番亞視版eva吧? 呢套直頭係對動畫迷的侮辱!

超時空要塞的1982/83年亞視版都算高質既, 當年亞視 "把刀未完全覺醒"
林明明同馬輝把聲至今我仲清楚記得!

真係唔好緬懷咩亞視年代動畫, 呢間垃圾電視台執笠我事實感覺好高興

畀個5我!  發表於 2-3-2016 11:39 PM
Vince 發表於 1-3-2016 02:39 PM
我之前係 ACG 區有個 ATV 動畫 LIST ga ... 有時間可以去睇睇

http://www.toysdaily.com/discuz/forum ...

Thanks 師兄
我仲以為變形金剛同超獸機神係TVB既添
mf_c2000 發表於 1-3-2016 04:35 PM
Thanks 師兄
我仲以為變形金剛同超獸機神係TVB既添

變型金剛係無線做先的! 亞視係之後再買黎重播!
support your posting.  Big thanks
支持vince兄。我等發達換大屋才買番幾十只走狗擺情景。:49:
this one 2016 top 10

Vince 發表於 1-3-2016 12:06 PM
順便影堆 另一套 超時空 ... 不過係 超時空世紀 女主角機 (好似係,除非唔係)

他名字叫[力基飛龍]:):):)