Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hot Toys 《蝙蝠俠對超人:正義曙光》亞洲區電影主題活動

正,,期待batmobile!!!!
成Q日係度本土文化, 真係好X Q 煩。 真係本土左, 屎都無得你食呀, 仲有玩具你玩 :blame:
“Bat of Gotham vs Son of Krypton”

Get ready to get a close look of Batman and Superman featuring the stunning likeness of Ben Affleck and Henry Cavill in different scales at the first stop of “Hot Toys Batman v Superman: Dawn of Justice Asia Tour” starting on March 4!

:blame: 本土"唔x"化就真,剩係識玩"攬炒"

Hottoys 都去 上海 開分店啦,本土

衣食住行 , iPhone , 玩緊既玩具都係 Made in china

甘本土,就有志氣D 吾好買 Made in China 囉,包括hottoys

吾好淨係係井底度日日叫本土,跳出井底睇下個世界

roy9042002 發表於 25-2-2016 09:41 PM
“Bat of Gotham vs Son of Krypton”

Get ready to get a close look of Batman and Superman featurin ...

"different scale", 唔通1:6之外仲會出1:4 果d??
無啦啦又一城擺展覽又關本土事,又有人以為「本土」就要係大陸人「抵制日貨」咁唔好買乜乜貨咁,
都唔知做乜…
講返又一城擺展覽,有冇保安趕人唔知,只知又一城附近真係得呢個商場,
唔似得擺希慎時代,你行完個展,都仲可以方便去下銅鑼灣其他地方,
而今次真係要人特登去一去又一城睇個展覽,附近冇野好行,好無謂。
chshting 發表於 26-2-2016 10:34 PM
無啦啦又一城擺展覽又關本土事,又有人以為「本土」就要係大陸人「抵制日貨」咁唔好買乜乜貨咁,
都唔知做 ...

係...無啦啦又關本土事

另--保護本土文化...吾係等於一定要乜野都要本土製造....關吾買made in chinaЙ事...香港公司係第二個地方開分店Й事...

concept就同以為「本土」就好似要係大陸人「抵制日貨」咁樣唔好買日本貨咁...有呢D想法先係井底.....

takeshi 發表於 26-2-2016 10:50 PM
係...無啦啦又關本土事

另--保護本土文化...吾係等於一定要乜野都要本土製造....關吾買made in china ...

其實如果搞清楚D概念就根本唔會出現呢D無厘頭爭拗出o黎,
當然生活離不開政治係事實,但就今次展覽都拉到歸咎政治又太敏感…
建議大家都細心理解下咩係「本土」先再o係適當話題發表政治意見啦。
chshting 發表於 27-2-2016 12:01 AM
其實如果搞清楚D概念就根本唔會出現呢D無厘頭爭拗出o黎,
當然生活離不開政治係事實,但就今次展覽都拉 ...

非常同意!!:67:

好多本土勇士 都係充滿熱誠同使命感 但同時有種真理只在我手的奇怪優越感 同打左先鬧左先再算既衝動血性

另外講本土唔等於唔用外國野 唔單止概念錯亦無可操作性。這年頭仲如何分中國貨 日本貨?資金勞動力同市場都全球化了
quincy 發表於 25-2-2016 09:26 AM
你諗多左
可能係方便大陸同胞

咁要好好保護D展覽品..
一陣比D小朋友推跌/整爛...
你知大陸小朋友幾有文化同禮貌~~
嘩...原來TD咁多港豬...
iron.man 發表於 28-2-2016 01:35 PM
嘩...原來TD咁多港豬...

建議你下次去D翻譯網站轉 簡體字 先再貼  , 會更接近你想要既目的 , 效果更強烈
Erik_Stallone 發表於 28-2-2016 12:54 PM
咁要好好保護D展覽品..
一陣比D小朋友推跌/整爛...
你知大陸小朋友幾有文化同禮貌~~

上次時代star wars lego 展覽,白兵隻手唔見左:x