Toysdaily 玩具日報

查看: 33732|回復: 27

[個人收藏] 新貨到!!PS4-快打旋風5剛入手........!!(1F增快打旋風專用手把)

新貨到!!PS4-快打旋風5剛入手!!
請問劇情模式全破完會得到什麼?????

超燙!!:78:

快打旋風專用手把 :!

儲 fight money 來買 DLC
全部16人破一次故事, 再破一次easy 生存模式, 可以得到二十幾萬fight money. 再用多幾個人破normal 生存模式, 儲夠30萬可以夠買3個人.

下個月開始出DLC人, 每個月出一個.

我個psn同sf V名都係winglive360, 歡迎指教.  :)
getterwing2 發表於 24-2-2016 03:13 PM
全部16人破一次故事, 再破一次easy 生存模式, 可以得到二十幾萬fight money. 再用多幾個人破normal 生存模 ...
我16人已全破故事模式了,都沒有新增什麼隱藏人物
請問再破一次easy 生存模式, 是指全16人都要破easy模式嗎??
還有,目前的fight money有多少要去那裡看呢???

請問這代有豪鬼嗎??

今集冇隱藏人物拿, 得DLC人物.
仲要下個月先開始拿.
fight money在主畫面畫面右上角有顯示, 你破哂story mode應該有15萬左右.

如果想要二十幾萬, 就要16人都全破easy生存. 其實好易, cpu差唔多企係度唔郁唔擋咁濟.

這代冇豪鬼.  你見到16人, 就係呢16個. 下個月開始出6個DLC人, alex, 軍佬, 拳手, 仲有3個係伊吹, 4代跆拳妹同一個cammy的clone.  再之後應該仲有, 但未講係咩人.
同SF4比, 今集真係做得好HEA. 好多基本野都冇.
getterwing2 發表於 24-2-2016 04:36 PM
今集冇隱藏人物拿, 得DLC人物.
仲要下個月先開始拿.
fight money在主畫面畫面右上角有顯示, 你破哂story  ...

請問你說哪位是豪鬼?????????怎樣才能叫出豪鬼呢??

還有,場景地會增加嗎??場景地好像蠻少的

sddwwe 發表於 24-2-2016 05:01 PM
請問你說哪位是豪鬼?????????怎樣才能叫出豪鬼呢??

還有,場景地會增加嗎??場景地好像蠻少的

冇呀, 就係話呢代冇豪鬼.

呢代係咁, 場地少, 人都好少. 除左打生存模式可以開多D服裝顏色, 基本上冇咩隱藏要素.
getterwing2 發表於 24-2-2016 06:07 PM
冇呀, 就係話呢代冇豪鬼.

呢代係咁, 場地少, 人都好少. 除左打生存模式可以開多D服裝顏色, 基本上冇咩 ...

請問豪鬼是隱藏人物嗎???有圖嗎????如何叫出豪鬼呢????

請問招式表裡說的N,是指什麼按鍵呢???
sddwwe 發表於 24-2-2016 06:10 PM
請問豪鬼是隱藏人物嗎???有圖嗎????如何叫出豪鬼呢????

沒有豪鬼.   至少在未來7個月推出的第一批DLC人物也不包括豪鬼.

"冇" 即是 "沒有"

請問你是台灣人嗎?
SF V招式表中好像沒有看到N字...... 請問你在嗎裏看到的?

不過在鐵拳或其他格鬥遊戲中, 有些招式表會用到N字, 即是搖桿置中 (在中間位置不動).
好似初期主谷網上:^
haro1456 發表於 25-2-2016 10:57 AM
好似初期主谷網上

谷佢條命咩, server早期死死下, 8人房都仲要等等等等到唔知3月幾先有, 主谷網上就唔會冇呢D基本野.
getterwing2 發表於 25-2-2016 11:58 AM
谷佢條命咩, server早期死死下, 8人房都仲要等等等等到唔知3月幾先有, 主谷網上就唔會冇呢D基本野.

網路對戰有時還會lag= =
請問開挑戰大廳對打,打贏有fight money賺嗎????

按option裡的招式表有些會看到n字樣
sddwwe 發表於 25-2-2016 05:25 PM
網路對戰有時還會lag= =
請問開挑戰大廳對打,打贏有fight money賺嗎????

挑戰大廳對打不能直接得到fight money, 但在對戰時不論勝敗也可取得經驗, 讓你的角色升等級, 取得升級的fight money.

ranking match可以直接取得fight money,但少得可憐, 戰勝一場只有50, 即是說, 要戰勝2000場才足夠買一個人物.

所以取得fight money的最快方法是每個角色打一次故事模式和不同難度(容易和普通)的生存模式. 但這些簡單方法得到的fight money有限, 大約足夠買4個吧.
getterwing2 發表於 25-2-2016 06:01 PM
挑戰大廳對打不能直接得到fight money, 但在對戰時不論勝敗也可取得經驗, 讓你的角色升等級, 取得升級的f ...

請問我現在fight money有26萬,請問這樣夠買嗎??
要準備多少fight money才夠應付之後要買的東西???
sddwwe 發表於 25-2-2016 09:17 PM
請問我現在fight money有26萬,請問這樣夠買嗎??
要準備多少fight money才夠應付之後要買的東西???

每個DLC人物索價10萬, 現在已公布6個, 全買要60萬
每件衣服索價4萬, 現在16人, 每人有一件(故事模式看到的一件).6個DLC人物可能會有故事模式服裝, 合共22人,即是88萬.

合計148萬.

fight money每場ranking match勝利可得50.  勝利3萬場左右便夠了.

所以fight money基本上不可能全部買完, 要得到所有東西, 還是課金吧.   如果像我這樣, 只要幾個DLC人物, 其他東西可以不要, 那才有儲fight money的價值.