Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2016年7月 SHF [STAR WARS] LUKE SKYWALKER (A NEW HOPE)

tokyod 發表於 18-2-2016 08:08 PM
HT連髮色都不像
這款至少髮色標準

孩記就最似la{:1_220:}
這次有點太像了!!
官圖不能作準∼近排bandai幾隻SHF星戰人樣公仔,都超水準完成。

Obi-Wan睇官圖原本都唔似,但現貨真係好得!{:1_377:}
peterchan 發表於 18-2-2016 05:36 PM
依張電影劇照邊度搵出嚟ga?我電影好似未見過嘅?係咪當年工作人員偷拍出嚟ga?

咦 ...

我真係好鐘意你嘅文筆同想象力,孩記個隻成隻阿ken咁都話似,話b記個隻似秋生,個種眼光同想象力真係令我五體投地,七個一皮!明明塊布似浴袍,那怕衣不稱身,只要用布就勝過一切,個種簡單同天真真係由如小學生一樣,呢個世上仲有你呢種人真係少見少見!
其實呢個系列係賣樣,所以似唔似就往往成焦點

但似同唔似,好唔客觀,電影有打燈、有化妝、有後期effect,poster同相又會有執相,所以講到尾咩係似真人,冇一個準則,自己鍾意最實際

孩記老早有入,笨大每隻3d face printing都有入,完。
冇令我失望...  果然又有皮蛋睇 {:1_223:}

HighLamb 發表於 18-2-2016 12:22 PM
美國代表 "Wave 6",據聞會在3月出,Wave 6 包裝內有:
2x SW E7 FIRST ORDER SNOWTROOPER
1x SW E7 HA ...

真係奇觀,件衫...D車線露出位同隻眼一樣甘大size....
其實有時啲相太近鏡太高清
用肉眼睇反而覺得好似

當然如果要玩具攝影, 就要玩HT
takeshi 發表於 19-2-2016 09:52 AM
真係奇觀,件衫...D車線露出位同隻眼一樣甘大size....

其實我有d興趣woo:58:

少少low tech feel,最好個包裝係舊果隻粉卡加吸塑包裝就正
S.H.Figuarts ルーク・スカイウォーカー(A NEW HOPE)

価格:5,940円(税8%込)   発売日:2016年07月

A NEW HOPE.

S.H.Figuartsの圧倒的な再現度と可動域が融合!
頭部には好評のデジタル彩色技術を採用。
付属の訓練用ヘルメット・リモートで劇中シーンを再現可能。

■商品仕様
全高:約150mm
材質:ABS、PVC製

■セット内容
・本体
・交換用手首左右各2種
・交換用フェイスパーツ
・ライトセーバー
・訓練用ヘルメット
・訓練用エフェクト一式

http://tamashii.jp/item/11314/
都係爭d
唔係好似
我覺得似 Mick Jagger......
好似中国人{:1_220:}
insomniac 發表於 26-2-2016 08:16 PM

笑樣似榮恩衛斯理
insomniac 發表於 26-2-2016 08:16 PM

我覺得似 Mick Jagger......經過你一講,有真係有D似