Toysdaily 玩具日報

查看: 13139|回復: 41

[玩具報告] King arts 為何是妳? (新增手掌最大角度相)

新增一張比較多人想知的手臂平舉的手掌最大角度相:

係HT未大紅大紫果陣,我已經玩佢地既玩具,
早年果種熱誠係令我非常感動!

近幾年小弟無再訂貨,只因有家庭,有責任就唔可以咁任性...
一來表現好既可以買,差既可以慳返荷包{:1_374:}

Ka頭炮,mk42有入手,可惜bugs太多...幸好小弟略懂一點維修!
所以對此公司的玩具都抱持觀望態度,
及後在mk43的表現上有改善,已看出Ka係有上進之心!

電影中MK44只看到上半身的43,
HT只是將電影的樣貌重現,
好看是好看,但總有點遺憾的感覺...

今天在YAHOO看到Ka mk44現貨,
除了看過各位師兄的糖衣報告,加上小弟非常喜歡那個合體模式,所以就買了!

點知打開果份感動...就好似打開HT 1/4 43果種感覺...而且還要強烈!
呢隻玩具竟然係Ka出!?
拜謝現今既科技進步,玩具也更加精美討好,
我覺得只因有HT的存在,才令其他公司不停步伐,
良性競爭,受益的當然是玩家!

但心底始終覺得,這件玩具應該是HT應有的表現...
Ka mk44無論上色,造型,細節,創意都屬上乘之作,
若然HT不再加把勁,就要有被趕超之心!
偶是凡夫俗子,不會因念舊而購買,只會因更好而選擇!

King arts 是妳!

(窮小弟,手機圖,勿見怪,謝各位)

為何是死圖的。。。。。:no::no::no:
garykuga 發表於 12-2-2016 09:39 PM
為何是死圖的。。。。。

抱歉,已修正{:1_220:}

已睇到謝謝
:64::64::64:
我都拎左,真係非常有驚喜。 但當然有進步空間。 用磁石甲真係非常掂既設計......燈位改善左好多,上色尚可(有少少出界)。  
師兄去 yahoo bid 是否要比溢價?!
Ka這隻44應該能贏得不少民望
2littlemoney 發表於 12-2-2016 10:20 PM
師兄去 yahoo bid 是否要比溢價?!

$4200...{:1_373:}

早買早享受,怪就怪自己無訂...
James_Cheese 發表於 12-2-2016 10:10 PM
我都拎左,真係非常有驚喜。 但當然有進步空間。 用磁石甲真係非常掂既設計......燈位改善左好多,上色尚可 ...

如果對比ht 1/4 mk43上色,當然ht完勝!

ka努力!!!
賞金獵人 發表於 12-2-2016 10:28 PM
如果對比ht 1/4 mk43上色,當然ht完勝!

ka努力!!!

設計上king arts 玩晒,每次都有新野玩.......就好似好多年前既HT。
支持KA
James_Cheese 發表於 12-2-2016 10:51 PM
設計上king arts 玩晒,每次都有新野玩.......就好似好多年前既HT。
支持KA

每次都有進步同驚喜,有新野玩係真!
Good article and I love it.  Add marks for support.  :)

D.M.S. Toys Report are ready for content part.  Hope can take photos tomorrow noon.  :shy:
正!終於出了,我截訂才後訂,有排等,期待!

暫時只訂了這一隻HB,不知將來會否有另一間廠更吸引?
我之前都留言講詔如果要入一隻hulkbuster應該會選KA的, 不過自問唔夠die hard唔願意花太多錢, 所以一隻都無入, 睇各位師兄出post都已經好OK了~~
想請教樓主師兄, MK43....會有"人樣"頭? 本身有定師兄後加? ......出面邊到有1/9 頭買?

謝謝 !