Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影:X-MEN APOCALYPSE

以前斷斷續續睇 想重睇 但唔知由邊套睇先 有冇CHING教路
先睇狼人前傳1,再睇x men 前傳1,跟住睇x men1,2,3,再睇狼人外傳2,之後再睇x men 前傳2,再睇呢套
時間序上面位大大講得冇錯,
但當o既人物Mystique(妖后, 藍色可變身)轉左Jennifer Lawrence演之後, 變左忠(其實算唔算可以分忠奸?....)
為免混亂, 都係以新戲推翻舊戲劇情會易d明白, 睇完xman1,2,3, 再睇前傳1, 狼人前傳2(其實只係最後果幕有意義), 前傳2
狼人前傳1就真係前傳, 同其他故事冇乜關連. 等你了解狼人多一點
呀~仲有, 睇完狼人前傳1, 再睇deadpool就o岩晒:DD
交叉人 發表於 13-12-2015 09:40 AM
睇完預告,今次竟然無左狼人呢個關鍵人物?

狼人今集係客串角色, Hugh Jackman拍埋狼人3就退休, 真係好可惜呢集大作佢咁少戲份
我覺得順住電影上映的時間去睇就OK. 即係先睇X-men 1-3, 之後睇狼人前傳1,2, 再睇新版X-men FC, DOFP. 不過我覺得如果師兄無咁多時間逐一睇, 只睇新版X-men FC同DOFP都OK的.

天啟好似勁過LAST STAND隻鳳凰啊
X- Men: Apocalipsis | Trailer Oficial #2 Subtitulado | Próximamente- Solo en cines  

https://www.youtube.com/watch?v=QS-AjnaMEnM

d特技好似麻麻地,劈開架車個幕我以為係video game.{:1_236:}
Empire Magazine 為《X-Men: Apocalypse》推出了九款封面

每次X-men電影我都幾期待, 可能因為本身唔熟漫畫~
(睇avengers果d基本上連2018年對付咩壞人都已經知.)

對付咁勁既敵人竟然無左狼人
Xmen電影推薦。第一戰。狼人1   同deadpool。其他我覺得一般
只要係選角差
套戲感覺好膠⋯⋯:cool:
X-men 先正.

Deadpool反已覺得好無聊. Avengers個堆就集集都一樣咁濟