Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 玩具Kenny

[分享討論] 真『不該』, 終於成了米青品的受害者! (後記之成功退款, 感謝各位!)

今日有少許時間出去就試試可否退款~
一入到去兩位哥哥在收銀處,
我攞set盒蛋出來示意有錯件,
其中一位哥哥見到我攞的係呢set泥棒,
就講: 『我知道你啦, 我睇到你既post.』
當然, 我聽到佢講呢句說話,
其實我唔太驚訝(話說TD真係出名丫麻),
之後位哥哥補多句: 『今次就換俾你.』
然後退返錢俾我,
事情就告一段落.

至此,
事件能夠這麼順利解決,
必須鳴謝各位C兄既留言, 參與, 支持同埋鼓勵,
希望下次無機會係綿羊post再見.
萬分感激!
leoyam0625 發表於 25-10-2015 07:41 PM
Ching,如果你買嗰陣見到盒盒蛋痴咗膠紙,下意識應該會諗下點解會痴咗膠紙,會問下店員吧.. ...

C兄, 小弟買個時又真係冇乜疑惑過,
因為個時真係冇乜留意!
set賣膠紙其實好正常,
再睇見盒野都係殘殘舊舊,
有時用膠紙補補D飛口都唔少見架~
你見幅圖咁明顯係因為我拗開左影姐,
買個時係貼貼服服架~
再講,
又唔係去咩黑店,
邊會次次買玩具都要懷疑咁多先得架~
玩具Kenny 發表於 26-10-2015 12:19 AM
今日有少許時間出去就試試可否退款~
一入到去兩位哥哥在收銀處,
我攞set盒蛋出來示意有錯件,

恭喜師兄!謝謝師兄有始有終的,説出事件的前因及結果!
另外!我也認同師兄所講,買套裝的玩具很多時會包在一起,未必會留意到是否曾被打開等!有見及此,我想説一下,我的所見所聞,有次在某討論區看到一段留言,留言大約是説,在某電腦商場購買了一PS3的遊戲,之後買家開心的回到家後,打算拆開包裝時,才留意到買回家的Ps3遊戲是沒有playstation的專用封條的(換句話說!即是買家買的,是已經開了的二手遊戲),當時當然也有人則疑為何購買時,買家為何沒有擦覺到等,但往往世上的事情,便是經過很多巧合及錯誤組合而成才會發生的....!抱歉我可能寫多了!

所以我話呢間shop D哥仔員工吾識做services,定係自視過高?

你件貨有問題吾講明,換係責任、理所當然,乜野『今次就換俾你.?? 駛吾駛多謝返你的皇恩? 去下大規模shop做下學多D野先啦
皇恩浩蕩呀~~~~

仲唔快D叩頭謝主
唔係米青見到開咗post,邊有咁順攤呀~

{:2_308:}
takeshi 發表於 26-10-2015 10:11 AM
所以我話呢間shop D哥仔員工吾識做services,定係自視過高?
你件貨有問題吾講明,換係責任、理所當然,乜 ...

所以佢地鋪頭尐哥仔真係換得好密
頭像被屏蔽
恭喜師兄成功退錢.

其實就係淆群眾壓力~~~~~:x