Toysdaily 玩具日報

查看: 13099|回復: 24

[分享討論] 真『不該』, 終於成了米青品的受害者! (後記之成功退款, 感謝各位!)

是咁的!
話說今日去米青品11樓行行,
比我見到呢2盒野, 一千零一set~

滿心歡喜二話不說即買.
點知..........
...............
..............
.............
............
...........
..........
.........
........
.......
......
.....
....
...
..
.

唔係咁好彩下話,
六合彩又唔見中,
錯件都中!!!!
心諗:
過晒氣既玩具比我咁好彩搵到一千零一盒咁都會中錯件??
過晒氣既玩具比我咁好彩搵到一千零一盒咁都會....................
咪住!!?
邊有咁好彩?!!
我即刻睇睇個盒~

(&#*$^(*@&#&^#*&@)(# (心裏粗口橫飛)
原來一早(有人)已開盒知道係錯件,
用膠紙痴返照賣~
....................................."
邊有咁樣做生意架?
有冇搞銀錯呀~
真『不該』!
真『不該』!
真『不該』!
真『不該』!
真『不該』!
真『不該』!
真『不該』!
真『不該』!
真『不該』!
又一小綿羊成了米青品的受害者!

完! 請俾趣~

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

話說上回完結後~
接着是後記的開始!
今日有少許時間出去就試試可否退款~

一入到去兩位哥哥在收銀處,
我攞set盒蛋出來示意有錯件,
其中一位哥哥見到我攞的係呢set泥棒,
就講: 『我知道你啦, 我睇到你既post.』
當然,
我聽到佢講呢句說話,
其實我唔太驚訝(話說TD真係出名丫麻),
之後位哥哥補多句: 『今次就換俾你.』
然後退返錢俾我,
事情就告一段落.

至此,
事件能夠這麼順利解決,
必須鳴謝各位C兄既留言, 參與, 支持同埋鼓勵,
希望下次無機會係綿羊post再見.
萬分感激!
{:1_211:}

好像之前FB有說明這些超平特價品是有問題的。
所以超平真係買之前林林
咁我覺得應該要係SET盒蛋度貼張紙, 或者俾錢時講明先合理。
FACEBOOK唔係個個都得閒捕住睇。
樓主唯有先係FACEBOOK問問, 如果順路就拎上去睇下退錢定點。
不過最上上策真係由得佢, 呢兩盒當零件用算了。
$60其實都唔係平,如果講明有問題$20就算銀數啫 . . .
Kuuga_iwsp 發表於 24-10-2015 12:33 AM
$60其實都唔係平,如果講明有問題$20就算銀數啫 . . .

認同, 但精品班大帝,拎番去有無得退係其次, 最大問題係隨時要受氣

FB講?係根本冇必要要睇左你FB先去你度買,你試下同海關講係FB說明左件貨有問題,walk in客吾駛講? make sense D 咪XXX得吾得?(我指米青)
無論人生有幾多個十萬,比錢買件SAD貨,一蚊都比多佢:blame:
有冇得退錢呀??????
既然錯件就理所當然唔係Ching責任啦,冇理由自己硬食。我都支持Ching聯絡米青換貨或退錢。依家佢係賣“特價品”,唔係賣“次貨”,唔可以混為一潭。
我比1百個趣!!
我都認同, 先唔講60蚊2隻盒蛋我覺得貴, 如果係sad貨唔標明, 1蚊都俾多佢
若果講明盒野開過兼有錯件都有人肯硬食就冇問題,米青口冇交代清楚咁樣賣比人就真有D唔啱噃
$60都唔平啦+1,仲要錯件~~~~:(

Ching,如果你買嗰陣見到盒盒蛋痴咗膠紙,下意識應該會諗下點解會痴咗膠紙,會問下店員吧...好地地痴膠水既盒蛋,無端端痴膠紙,ching唔會有疑惑架咩?