Toysdaily 玩具日報

查看: 11605|回復: 31

[玩具攝影] " 真正的潛行者 - Stealth III !! " 2015 Summer Exclusive

終於都抽到時間為這隻潛行Mark III影返輯相~
老老實實脫離HT已經好一段時間..家中的12"賣得都賣了..
今次再抽限量版..原因和大部份的你都一樣~是為了抽VIP~
本身真的想抽中就二話不說的賣走..
但在SB看過實物後..還是按奈不住心中的激動~
所以兩隻都留下了~自己玩吧~
(希望快d再有時間影埋隻白兵~~~)

眾所周知..今次Stealth III 只是用上合金Mark III油上漫畫版潛行配色
合金III的缺點問題1000%在Stealth III 上重現..
但令我激動的..是那個配色及上色效果~
金屬藍再拼上薄荷綠~實物出來真的好sharp醒!!
我那隻好好彩地無中sad~上色乾淨企理!!
我覺得比之前那隻朱古力偽潛VII更為吸睛~
但世事總是留有遺憾...我這篇不是膳稿..
不像各位神級攝影Ching那樣有苦難言..
我無訂合金III..但聽到大家的迴響都知咩事..
如今實物在手..真的不吐不快..!!!!
那個on dog笨柒的0可動及換腰設計..
(還有那個他媽的不貼地腳踝..Diu La Ma!!!)
完全對人偶裡裡外外都沒有作為!!!!
看到的就只有設計團隊的偷懶及欠缺誠意!!!
今次HT應該好好表揚工廠塗裝部的各位大姐~
沒有她們的努力..這隻Stealth III 真的難以起死回生....
還是那句..HT你好自為知吧!!

最後..很想在此表達一下..
玩具這東西有愛便買喜歡便買~
性價比當然要考慮但始終還是自己鐘愛與否~
死貨又好生貨又好..有愛便是皇道~
最討厭那些葡萄味濃的偽玩家!!
懷著私心去抹殺別人的好意..
Chings..你懂的~

我沒有專業的攝影技巧也不懂得高超的PS術~
有的就是一顆真心與大家分享的心~
好耐無試過開post打咁多字了....
多謝各位~!!

絕對支持樓主。先不用說設計,因為其限制於本身mark iii diecast 的設計。配色非常靚加上紅眼,紅色反應爐及紅燈手的設定令整隻人偶加分不少。個反應爐在淡淡的紅橙燈配搭下顯得特別型格。另多謝樓主超美圖分享。構圖及拍攝技術精美。很用心的制作,值得讚賞!

絶對支持ching分享及所講.
絶對支持ching分享及所講x2:$
支持,我本身都想賣,最後放舊野keep了呢兩隻

原色Mk3已賣無眼睇

唯一要留的原因就如樓主所說這隻配色的優勢

另外,其實隻白兵真係出得好好,不大愛星戰的我都想keep多過賤賣
有愛任何一個玩具都是最靚的,重要是大家玩的開心。
thanks for sharing!!! it's really tempting to keep this one instead of selling it.

now i might have to re-consider...
樓主的開箱報告同美圖,真的講出了心聲....配色雖然靓,但以近兩千蚊去買一件不可動嘅HT玩具,又真係感覺心淡;正所謂一不離二,二離三,依隻合金模,應該會陸續出唔同配色,若然屬實,我對HT嘅熱火,都係時候可以熄滅了!{:1_220:}
絶對支持ching分享及所講 x3
Support ching sharing!
真心玩家{:1_377:}
最憎D葡萄味濃炒家:p
我相反, 抽由左, 今晚最後日子可以
Thx師兄評論和正圖,真係為左呢隻冰涼三仔忍下笨拙設計~
對於Ironman Fans 來說 重出金屬MarkIII 係直得支持, 但在於玩家方面對Figure 可動是很重要, 希望HT在這方面放多些技術下去, 沒有最好, 只有更好!!
無錯有愛就買, 死貨又好咩貨又好