Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 求教 日版復刻 絕對無敵獅人鳯

JimmyJJ 發表於 11-9-2015 02:33 PM
係呀,我上網對左好耐先發覺呢個問題。

同質料膠件無理由只會一件黃晒而另一件完全唔黃,點都會有小小 ...

正常同一種物料唔會有咁既情況, 除非其中一樣野拿出黎玩/曬先會變黃.

最好真係去d玩具店, 如果有實物對比下
JimmyJJ 發表於 11-9-2015 09:34 PM
大大,隻色咁都唔叫鴛鴦?一隻係鮮黃,一隻係橙黃,唔係望真D我都唔會起疑。

其實我都有諗過大大所講 ...

Jimmy兄,如果你對一件未買嘅玩具都已經發現咁多問題的話,我建議你放棄吧啦,再等過另一set,夾硬買我包你一定後悔.....
CombattraV 發表於 12-9-2015 10:04 AM
Jimmy兄,如果你對一件未買嘅玩具都已經發現咁多問題的話,我建議你放棄吧啦,再等過另一set,夾硬 ...

同意,而且我覺得初版的電鍍更有霸氣

真係好睇佢出咩價,又有冇呃人,如講明混合,咁就睇吓性價比囉!

我都有專登買盒台版,只要包裝畀日版散件,然後平放隻台版(當然係講明啦),所以你嘅懷疑係好有可能嘅。
[quote]M.C.W
[quote]M.C.W

大大正確,要認真再考慮先得。
0tom 發表於 12-9-2015 07:11 AM
早幾日係fb谷見過呢張圖, 個賣家先前係賣一盒寫明新舊混合的, 之後又del post再出聲稱賣另一隻冇換的, 而家 ...

係,見佢實牙實齒講到明無換件,所以就信佢。
諗諗下佢都信唔過,鬼鬼崇崇。
happyholiday1 發表於 12-9-2015 09:17 AM
樓主有道理,我只看你post的圖,如果正確,
你想買的肩,下身,獅子頭等都是橙色,與你post的初版電導一 ...

多謝大大分折,應該九成九俾賣家換左件了。
其實白件發黃,老化都無問題,我可接受,本打算買黎粗玩。
但換件貨就免,始終俾人拆過,所以先係度發帖問下各大大。
jackyO_O 發表於 12-9-2015 09:29 AM
顏色係怪怪地, 但唔睇實物又冇得現場比較好難100%答你, 費事屈錯人嘛, 不過如果真係換件, 可能有小小不智,  ...

好大機會賣家想要隻白白淨黎自玩。
denniskwong 發表於 12-9-2015 09:42 AM
正常同一種物料唔會有咁既情況, 除非其中一樣野拿出黎玩/曬先會變黃.

最好真係去d玩具店, 如果有實物 ...

明白,謝大大提議。:77:
CombattraV 發表於 12-9-2015 10:04 AM
Jimmy兄,如果你對一件未買嘅玩具都已經發現咁多問題的話,我建議你放棄吧啦,再等過另一set,夾硬 ...

無錯,我諗我接受唔到。
Leo_fat_guy 發表於 12-9-2015 10:22 AM
同意,而且我覺得初版的電鍍更有霸氣

可惜初版實在太貴,可遇不可求 :sad:
TF-121密斯姆 發表於 12-9-2015 01:34 PM
真係好睇佢出咩價,又有冇呃人,如講明混合,咁就睇吓性價比囉!

我都有專登買盒台版,只要包裝畀 ...

佢係描述無寫有換件,後來俾人懷疑佢換件就話人屈佢,死口話完全無換過,咁我咪信佢。
後尾佢減價300,我咪答應,都賣成千幾蚊,依家睇黎真係換左件,真係要諗下接唔接受到。

其實換件無問題,講清楚就得。咁樣呃人就真係可恥。
正如視帝所講:無論你有幾多個十萬,俾人呃一蚊都嫌多{:1_377:}