Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 皆旺一樓一間叫STATION駅旣店訂野的不快經驗

我都在那店訂了諸葛亮,但佢只係叫我等,無得退訂,吹脹!最PK係我在地鐵站見有人交!呢間野我以後都唔會幫襯!!
假如無記錯、認錯,較胖的女是老闆,從前雞旺地庫元老店跳出黎攪的,有些說話是老實得滯,或令人感到不悅,男的的確經常面黑,不過問落、傾開其實ok,都係果句有時客戶服務真係要向出面學習,帶點笑容可減少紛爭
店員不是老闆,經常揸唔到旗,企硬了就得罪客了
之前有間2樓搬去一樓, 唔知係咪呢間。  

還在2樓時, 買過槍架現貨, 招呼不錯。
呢間野我都以後唔會幫襯!! Bad

聽啲行家講個男本身係做消防,開舖時心頭非常之高,要做到全行最大咁話。
[quote]Kopchevboris
多謝咁多位的經驗,希望唔會再有水魚。多口講多一句,TD主篇會唔會開一版,俾D谷友呻下買野的不快經驗。又或者俾D內幕人士爆下玩具店的秘聞。唔該
呢間會買下現貨, 但男既幾有禮貌
我以前係佢熟客,個個星期會去買散件,就算有新貨開訂,貴少少都必定去佢度訂!但因為兩次不快經驗,我年半前已放棄呢間店了!:oh:

幫親好多次,女系有禮貎有問有答,但都系感覚5系好helpful,有小小 hard feeling, 所以盡量第度有就去第度買。E加D舖;你幫親佢,你重要多謝番佢幫你買到心頭好!
呢間野之前都買過幾隻兵人, 價錢平又快到貨, 唔知好定壞

btw 散件上網淘仲好, 出街車錢都慳返, 而且又齊 haha
路過問過女店員關於現貨既野
一句『唔清楚喎』,就繼續做返自己野
哈,得,即走 :he:
kbdo 發表於 12-9-2015 04:27 PM
路過問過女店員關於現貨既野
一句『唔清楚喎』,就繼續做返自己野
哈,得,即走

佢D店員吾識figure 野的, 問一問即刻窒 , 唯一好處是多現貨 , 如果講服務態度,世紀應該是最全行最乞人憎,有多次同客嘈的記錄, 有次我直頭想開佢波喪鬧, 不過比frd㩒住啫 {:1_374:}
KC@toys 發表於 22-9-2015 03:40 PM
佢D店員吾識figure 野的, 問一問即刻窒 , 唯一好處是多現貨 , 如果講服務態度,世紀應該是最全行最乞人 ...

全行服務態度最差唔係Hot Toys/Toy Hunter/SB咩﹖
TD呢度D人由兆萬閙到SB開都未閙完喎:x
KC@toys 發表於 22-9-2015 03:40 PM
佢D店員吾識figure 野的, 問一問即刻窒 , 唯一好處是多現貨 , 如果講服務態度,世紀應該是最全行最乞人 ...

世紀個老細直頭黑面神,去親都見佢黑口黑面,不過我好多Figure都係佢果度訂返黎:(
世紀有兩個老細,另外果個幾好傾幾有禮貌~