Toysdaily 玩具日報

查看: 19967|回復: 33

[分享討論] 皆旺一樓一間叫STATION駅旣店訂野的不快經驗

想大家評評理:
     本人於上年九月在皆旺一樓一間叫STATION駅旣店訂了O-SOUL諸葛亮,官網及該店的HM PAGE都講會在2015年第一季出貨。最後因附件的木材問題,該FIGURE延至到今年八月頭才出貨。期間該店並未交代原因,我試過WALK-IN去問,得到的答案係,佢都唔知,並叫我等。最後我要在另一論壇及上魂的FB,才搵到係因為陪件問題。
      到了今年八月頭,我見魂於FB公佈開始派貨,八月尾在淘寶見有現貨買時。我在八月尾夃昨日,問佢地幾時派貨,回應分別是未有貨和就快有。
      其實在昨日, 我同時係FB問過魂,佢地話香港巳在個多星期前派貨,同時而問叫STATION駅旣店原本係佢地係香港的分發店,話因貨期問題孔明係佢地最後一次成為魂的分發商。
    我試過俾時間而間叫STATION駅旣店解釋,但係佢地只係俾D行貨答案,原因都懶得俾。成功挑戰我的容忍極限。
    我打咁多野,希望睇下有冇相同遭遇旣師兄,同時溫馨提示若有兄弟幫佢訂FIGURE時,三思而後行,再想想佢地D服務質素。若有幸該店留意此文,也歡迎發表意見。
孫行者 發表於 27-9-2015 12:33 AM
世紀個老細直頭黑面神,去親都見佢黑口黑面,不過我好多Figure都係佢果度訂返黎
世紀有兩個老細,另外 ...

吾係黑面咁簡單,係會亂鬧人或同D客嘈,十多年前已經係咁, 我都領教過,另外果個就好nice, 佢係比其它鋪平少少, 但費事... 買figure 都係想開心啫,免得勞氣
kbdo 發表於 12-9-2015 04:27 PM
路過問過女店員關於現貨既野
一句『唔清楚喎』,就繼續做返自己野
哈,得,即走

佢D店員吾識figure 野的, 問一問即刻窒 , 唯一好處是多現貨 , 如果講服務態度,世紀應該是最全行最乞人憎,有多次同客嘈的記錄, 有次我直頭想開佢波喪鬧, 不過比frd㩒住啫 {:1_374:}
O-SOUL諸葛亮 係乜 ?
so i only PO things at reputable shops like HT, superman, seven.
hope you can get your figure at last.
12寸FIGURE,師兄可以GOOGLE下
我有朋友以前成日幫襯,有一次訂左野,唔見左張單,希望佢舖頭幫手查番底單攞貨,但佢地話冇單冇得攞,完全睇都冇睇過,激到佢發誓話以後唔幫襯……:*
When I first started collecting, I tried alot of different shops and for this one you mentioned, I often preorder from them because of their attractive prices. However one time I had a bad experience with them and from then onwards I narrowed down to only shopping at places that are trustworthy, reliable and have friendly service. Even if the prices were slightly higher, I rather not risk that money and the hassle.

In the end, I tried to finish off the orders I had with them and avoid them at all costs unless I have no choice and its a must item in which I will have to buy walk in instead of preordering from them.
副廠野我係croxxover訂過野,客服跟單回應快而且可以便利店取貨
一樓間野訂野真係要好小心,之前無淘寶AC所以經佢買場景。比錢前就話一陣有,係倉到,比完錢就話倉搵唔到等過左星期六日再搵搵,當時星期五。過左星期日打去又話無要上大6訂要幾日,過左多幾日問佢又話工作天唔訂星期六日。最後比錢到到貨超過左半個月有多先有。中間打去追重要態度勁差,個時如果有6音真係嬲到想報海關商品說明條例。間野,2個字 黑店。
除咗男既有時就會黑面, 我買過兩3次又唔係咁差, 買咗隻包膠到屋企先見到個ball joint斷咗, 拎返去佢話呢啲唔HT用嗰啲大路嘢未必有, 但最後都搵到粒換.
我反而係試過女
我反而係試女好唔禮貌
之前試過瀨野,幸好損失不大,但自始已冇下次

1. 我體驗過,station有交帶,所以光顧不止一次了。
2. 去"魂作吧",便知道soul有幾交帶。大把野有得你聽。
我在七仔訂子龍甲,家下都未有聲氣。
我建議唔好去呢間訂野…佢地收唔足訂單唔會去淘寶攞貨!個次上去佢個度想訂套joker 紫褸套裝問佢幾時有貨…佢竟然答唔知話無乜人訂唔會攞貨…我聽到即刻縮一縮你都算幾老實無昆我訂…後尾我上淘寶自己買好過3日到手
只訂過一次aci的貨,沒有問題,發貨仲快過7仔成個月,不過是很久之前的事了!
:78: