Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 極火之炎

[詢問] MEDICOM EVA 機體邊隻有初回特典?

唔該2位師兄,但係點解唔入13號機,其實都幾霸氣,不過太大隻冇位就係可能依個原因,因為我已經買了,價錢又唔貴
極火之炎 發表於 9-9-2015 01:25 AM
唔該2位師兄,但係點解唔入13號機,其實都幾霸氣,不過太大隻冇位就係可能依個原因,因為我已經買了,價錢 ...

沒錯...在日本有看到平價
但是真沒位子放...太大了
不然真的做得不錯:no:
我全入呀
正常價係1400-1800左右(不太記得了, 不過除覺醒初號機, 零號, 13號外全部不過2000

記得覺醒初號機2200,果時好彩有訂
arudo2015 發表於 9-9-2015 09:19 AM
我全入呀
正常價係1400-1800左右(不太記得了, 不過除覺醒初號機, 零號, 13號外全部不過2000

你就好啦~~~點解我睇唔到初號機,要出到13號機時先買第一隻,買得第一隻都會買埋其他,最衰超人擺出黎比我睇到,唔係都唔會中毒~~嗚嗚
極火之炎 發表於 9-9-2015 10:06 AM
你就好啦~~~點解我睇唔到初號機,要出到13號機時先買第一隻,買得第一隻都會買埋其他,最衰超人擺出黎比 ...

一係等再版或3.0+1.0既新版
…你後追全機之後再追全角色人物吧!Orz
arudo2015 發表於 9-9-2015 10:22 AM
一係等再版或3.0+1.0既新版
…你後追全機之後再追全角色人物吧!Orz

咩叫3.0+1.0新版??我見13號幾都有寫3.0,請指教
還想問表情圖點整落黎?
極火之炎 發表於 9-9-2015 10:31 AM
咩叫3.0+1.0新版??我見13號幾都有寫3.0,請指教
還想問表情圖點整落黎?

新劇場版叫:序(1.0,blue ray 1.11) 破(2.0,blue ray 2.22) 「急」後改成「Q」(3.0,blue ray 3.33)
最後一集由「?」(4.0)改為「Ё⑦・リ⑧ャ⑦ヴэレ⑦劇場版:∥」(3.0+1.0)
現在medicom 的EVA全是2.0 and 3.0劇中的産物
相信到最後一集3.0+1.0,全機大翻新……然後再出(如8+2號機)
arudo2015 發表於 9-9-2015 11:00 AM
新劇版原本叫:序(1.0,blue ray 1.11) 破(2.0,blue ray 2.22) 「急」後改成「Q」(3.0,blue ray 3.33)
最 ...

師兄對EVA認識都好深,咁2.0同3.0係唔係個body會唔同?
姐係遲d有機會復刻由2號機之後果d?
極火之炎 發表於 9-9-2015 11:16 AM
師兄對EVA認識都好深,咁2.0同3.0係唔係個body會唔同?
姐係遲d有機會復刻由2號機之後果d?

2.0同3.0的body是一樣的(如果你指比例

2.0 有初(暴走)、零、貮號機
3.0 有貮號改, 8號, 9號, 13號

造型全部唔同
好像只有初號機再版過, 所以復唔復刻講唔定, 3.0+1.0何時上畫又唔肯定, 要等可能無限等
但後追又好痛苦, 你要好好決定