Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: iorik

[非官方產品] 如閣下嫌正版神獅正價貴,但又唔介意玩副廠有失身份,以下係唔錯選擇(含mc, ae實物圖)

tony 發表於 16-10-2015 06:30 PM
買了, 其實唔差, 幾有心思...

Good。不過手指都幾驚嚇。
davidki99 發表於 18-9-2015 05:10 PM
老翻都要3舊, 真係要諗諗...

正版賣得貴, 唔代表老翻都可以賣得貴吧~
年前, 我身痕都想過 買唔起EX12星座, 可以入老翻姐,
不過, 思前想後, 我發現根本無賺到!
AE聖衣可否套上原裝聖衣架上呢?
玩具Kenny 發表於 23-10-2015 10:40 AM

喱層唔太清楚呀。但ae本身都送神獸架喎。
玩具Kenny 發表於 23-10-2015 10:40 AM

我裝MC的支架係唔得的(MC仲足笨大設計), 胸甲SIZE不同及兩條尾插不穩
AC雖然配件最豐富但質素最差, 件緊身衣全無彈性極難套上去
yugi 發表於 23-10-2015 06:17 PM
我裝MC的支架係唔得的(MC仲足笨大設計), 胸甲SIZE不同及兩條尾插不穩

仲以為只有GT先唔同模~
有埋便服咁正.. 本身都入左隻正版, 睇完真係有D心動入隻DISPLAY聖衣形態..
teshmine 發表於 24-10-2015 01:41 AM
有埋便服咁正.. 本身都入左隻正版, 睇完真係有D心動入隻DISPLAY聖衣形態..

除左人聖衣,便服, 佢仲要連聖衣型態的聖衣...
即係三百幾有齊三樣野
tony 發表於 25-10-2015 03:15 PM
除左人聖衣,便服, 佢仲要連聖衣型態的聖衣...
即係三百幾有齊三樣野

弊在佢係配件豐富質素惡劣:cool:
yugi 發表於 25-10-2015 04:32 PM
弊在佢係配件豐富質素惡劣

:64:請問yugi師兄這盒國產ae神獅質素有什麼問題?如缺件之類。。。

:78:因本人想買一盒ae神獅,希望師兄能指點一下有什麼地方要注意考慮的。

謝謝!
錢進進 發表於 26-10-2015 01:01 AM
請問yugi師兄這盒國產ae神獅質素有什麼問題?如缺件之類。。。

因本人想買一盒ae神獅,希望師 ...

聖衣架完全組裝不到, 要用大量AA膠及寶貼以及可能加少少暴力才能免強裝到(聖衣有少少改良所以部份件裝不到在MC或笨大的聖衣架)

素體方面佢個頭部連接件又係改左, 個頭成日甩不特止, 上下望的角度幾乎和FIX死左無分別

素體便服的鐵腳關節又係好鬆

素體脆弱, 件便服的SIZE剛剛好(可能偏細左添), 要拆散晒加暴力去穿上便服, 我套條褲套到隻膝關節斷埋都末套到入去

仲未計聖衣勁多明顯水口及對翼關節鬆等問題
yugi 發表於 26-10-2015 07:04 PM
聖衣架完全組裝不到, 要用大量AA膠及寶貼以及可能加少少暴力才能免強裝到(聖衣有少少改良所以部份件裝不 ...

:64:感謝師兄分享!

{:1_197:}原來有咁多問題,我真係要三思下自已有無咁大能耐去玩ae神獅!