Toysdaily 玩具日報

查看: 14029|回復: 27

[玩具攝影] EB員工唔夠尊業,令人失望!

我係動漫展Check Pippen時,同個白面四眼哥仔講個頭有點野,之後佢竟然用個口對住個頭大力吹咗兩野,嘩!我心諗個Pippen頭係哂你d口水了。佢吹唔走點野,之後用手指公大力摔個頭幾野都捽唔走。reject咗盒野,第二盒個頭一樣有點野,今次係陳比佢吹得走,但我覺得EB用手同口去處理,實在欠尊業同衞生,有d野唔好比客人見到啦,我唔知EB員工的手同口搞過乜,我返到屋企馬上同pippen頭大清潔,各位請注意!
最重要人地幫你解決件事~~人地大鑊過你wor~都對足班客5日啦~~~~兜口兜面食過幾多口水~~~
仲有你d錢都唔一定光淨, 點知你手上d錢邊度找番黎???
用布用氣泵都唔係好難je, 我接受唔到佢用口用手!
swan1023 發表於 29-7-2015 09:04 AM
原諒別人,放過自己!放鬆D啦香港人!

hey bro, you sound like a preacher :)

Personally, I take care of my figures very carefully, and try to remove dust with soft brush slowly.  EB staff's conduct is clearly not acceptable...
skyhawk 發表於 29-7-2015 10:02 AM
買得EB就預咗.. 之前你地D前軰咪奶嘢仲勁十倍啦

不過, 如果換咗做EB姐姐幫各位 ...

師兄們:Pippen個頭有點野喎!換過隻睇下

EB姐姐: 吾駛啦,一係幫你吹,一係用口水顏射Pippen, 你簡!

師兄們::47:

我都有上述情況喎,死捽又吹,都係有膠水係度,我叫佢換過盒算啦!
咁搞笑, 好在佢唔係去相機鋪做, 唔係佢可能幫人用佢自己把口吹走 CMOS上面粒塵:o:unhappy:
{:3_141:}係覺得嘔心{:3_141:}
純事實分享: hot toys都係咁
原諒別人,放過自己!放鬆D啦香港人!
其實應該用掃架ma....
冇錯,手同口唔係喺嗰個時候用 .......... :58:
無辦法 要退一盒 可能要寫Report  如果佢整得走我都可以接受既..  
D sales總係咁
客人講親有咩問題
第一時間永遠唔係更換第二件貨物俾你
總係同你講,「Er,隻隻都係咁;番去洗下抹下無事」

咁再講,尊業人士都唔尊業啦,何況佢地?
佢只差在沒用 口水 去卒
樓主的遭遇,多多少少反映出現有香港服務性項業的普遍素質。

不過, 如果換咗做EB姐姐幫各位吹, 你地會唔會開心D??:shiny:
skyhawk 發表於 29-7-2015 10:02 AM

不過, 如果換咗做EB姐姐幫各位 ...

換左係姐姐都要睇咩級數!

不過,無論如何,買死物都唔想包吹包摔。