Toysdaily 玩具日報

查看: 11344|回復: 30

[玩具攝影] [Macross Frontier] DX超合金 VF-19ADVANCE

今次俾平時大盒

除左機體支架,仲有兩個輔助支架,又有拳頭effect,笨大轉死性

3架19

Yamato/Bandai/Arcadia

前掠翼用上不同設計

機身刻線多好多,而且較深

細節多好多

張相不同比例,只供参考

望落去係Arcadia大小小 (Arcadia飛彈係掛唔到落bandai)

前起落架細左,變左兩節式

GERWALK MODE

bandai隻腳係一字不馬式擘開,而arcadia係八字

gerwalk mode盾唔掛手都得

個盾諗到咁整,好野

Arcadia望落順眼d

bandai手臂粗d短d,攪到手同對翼頂住頂住,裝埋甲直頭.....

前掠翼設計好大改變

變形方式大致一樣

bandai背脊採用伸縮,腰可有限度轉向

胸前深灰色地方同炮都可拉出,機頭橙色透明位可按下,唔怕卡位時括花

腳腕拉盡,膝關節無拉

睇你鍾意咩身形比例

企係度都好型

super parts 19上/RVF下

bandai上,Arcadia下

裝上腿部裝甲都無礙飛彈

玩下拳effect,天馬流星拳!!!

shoryuken!!

bandai始終係玩具大廠,整得好同平過arcadia好正常
唔好話抄,睇住arcadia設計再改良已經容易好多
值得讚係bandai係整左好多小機關去改良,機身拉花唔駛自己貼,增加battroid mode可動
但論外形比例,我鍾意arcadia多
作為fans,當然兩隻都要買,SMS VF-19同YF-19完全係兩部機體{:1_218:}

感謝樓主分享,其實好多大大都錯過左arcadia隻yf-19, 唯一方法便是用vf-19a補償,好彩bandai今次有出真功夫,菜友才能有機會擁用平價一點的成品。

Thanks for sharing

人形腳部份好似未變完?
個盾o既設計真係好唔錯,真正完全變形{:1_377:}
謝謝詳細比較分享^^
nt1127 發表於 21-6-2015 05:49 PM
人形腳部份好似未變完?
個盾o既設計真係好唔錯,真正完全變形

果然眼利,我腳同身連接位無拉高到,sorry

其實膊頭位我都變少左... :(
好詳盡的報告{:1_208:}
入了Arcadia也要入埋這隻先過癮
netvigator 發表於 21-6-2015 06:14 PM
果然眼利,我腳同身連接位無拉高到,sorry

唔駛sorry 啦
依隻o既可動真係好唔錯,又有特效配件,值得一讚{:1_377:}
司兄詳盡包膠,正{:1_208:}
咁多司兄開咗箱,但仲等緊到貨:help:
其實有時唔多明笨大取向,呢隻抄住A記黎改良但又同時改差八字腳關節,SR水桶三一有千記比佢抄又唔抄:ar:
好正。。。。。師兄幾$入?邊度入?
Thanks for your photos and sharing!
I would like to buy one !
造型不錯,多謝比例分享。{:1_226:}
多謝樓主一個好有心機嘅分享!!好毒!!
好详细 就是未变好 腰长了~~~~
Thanks 詳細報告!...攪到想入埋A記果隻....
thanks your detail report, look good :46: