Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 分享同事十五年前的出土神物,有冇師兄擁有呢?

第1間店有兆萬份兒咩? 唔係喎.
我記得是壹周教我去光顧的, 我睇住地圖去, 真是好有誠意, 可惜果時我要現貨, 等極都無. 最後都係要訂.
6舊入港產, 我真是有些忐忑.

這隻係經典我都有買過 ,係HT廠第一隻軍事人偶 ,重記得係銅鑼灣景隆街茂個商場地庫個到

這個網址有問題 ? 打唔哂全部文字 ? ?
WILL SMITH??{:1_215:}
Yes ar,應該是以壯志凌雲及天煞反擊戰做原型:$
樓主張圖副超原裝應該不是這種,應是old school烏繩鏡,戴上後會似好多
Really not bad at the time...

HT第一間舖應是在銅鑼灣總統戲院旁商塲地庫,第二間應該是在潮流特區地庫,第三間才是在兆萬。至於玩具方面,第一套應是飛虎隊制服,第一隻人偶是湯告姥斯長髪黑色皮褸版,原於 Mission impossible電影及佐治魯卡斯人偶,包裝為上下掀紙盒裝,連內卡也沒有的,如medicom初期。至於以上兩隻,應是老闆有錢了,才制作出品,因為彩盒已比之前兩精美很多了.
evilalive 發表於 9-6-2015 10:02 AM

當年我覺得好神似,配埋rd2d一流
還有辛康納里頭,回憶返晒黎
gargan 發表於 9-6-2015 10:53 AM
HT第一間舖應是在銅鑼灣總統戲院旁商塲地庫,第二間應該是在潮流特區地庫,第三間才是在兆萬。至於玩 ...

我覺得有幾隻對ht好重要的
上述兩止飛行員,幫佢真正吐氣揚眉
Sdu大隻佬,令佢有所突破,站於業界前線,反而sdu較卡通,不用現今頭雕比較,到今天我仍津津樂道,愛不釋手
唔知大大覺唔覺名牌效應存在?好似佢出乜都被人搶一餐。有些我覺得唔係咁好,或許只是個人認為
I also have the normal version湯佬的F14機司 & SDU. They are no 1 at that time{:1_377:}
交叉人 發表於 9-6-2015 11:13 AM
我覺得有幾隻對ht好重要的
上述兩止飛行員,幫佢真正吐氣揚眉
Sdu大隻佬,令佢有所突破,站於業界前線 ...

其實他賺一桶真真正正的金,應該是Michael lau及Eric so的品牌,當時很多人搶購呢,此兩隻及大隻佬SDU都不及他們般讓HT及香港玩具踏出世界,跨出一大步,亦令他開始製作更多人偶呡!
evilalive 發表於 9-6-2015 10:02 AM

閣下這兩頭雕,是否因拍攝燈光問題,而令它們好似不像HT出品的呢?它們有點像老翻吧!我記得我的兩隻都不是這樣的⋯
gargan 發表於 9-6-2015 11:25 AM
其實他賺一桶真真正正的金,應該是Michael lau及Eric so的品牌,當時很多人搶購呢,此兩隻及大隻佬SDU都 ...

大大所言甚是,且本少利大,好在當時我唔中,果種一模多用簡直是化境
交叉人 發表於 9-6-2015 12:20 PM
大大所言甚是,且本少利大,好在當時我唔中,果種一模多用簡直是化境

就是因為當時他們的品牌出產限定特別版,令到當時人們的瘋狂搶購及炒賣,HT就將此概念原用至今,做成今天的限定版及VIP版,真的有幸有不幸。
Thanks for sharing. This is so nice.