Toysdaily 玩具日報

查看: 6554|回復: 32

[Hot Toys] 分享同事十五年前的出土神物,有冇師兄擁有呢?

這隻係經典我都有買過 ,係HT廠第一隻軍事人偶 ,重記得係銅鑼灣景隆街茂個商場地庫個到
一定係神物。多謝分享
呢兩隻我有,當年ht仲係兆萬一間鋪仔...........
以當年嘅衣服造功同細節,的確係同行之冠,當時我好似只係玩緊威龍二戰德軍……
唔通系獨立日?~~~~~~~~~

quote]rx78man 發表於 7-6-2015 11:20 PM
非常同意, 當年個頭盔已經有金屬部件!
第一隻人偶,當時威龍2-300一隻,佢要680,藝高人膽大,造功當時真係一流,睇得出用左百二分心機,並開始佢貫徹始終的只做訂貨規條,話時話頭雕係當時黎講真係屬頂級,好賣自然出現了這兩隻特別版,我只keep普通版,特別版特別貴又唔值,因同普通版差不多,轉頭賣左去執身彩

多謝大大分享,懷緬下舊日子
想當年這位老闆真的很用心的,但係我都明白人在江湖身不由己...
有冇ching有當年細舖門口既相?
以當年的做工黎講,真係好細緻!
treebear 發表於 8-6-2015 01:28 AM
有冇ching有當年細舖門口既相?

發跡地係對面海,忘記咩街了,買過兩套裝衫手工幾粗,swat同生化服,但勝在有heart,搏帶鞋當時是十分新奇,生化服玩埋真手套,值得一提是套裝衫黎講3零反而手工好過佢,金屬件多,市場仲受歡迎,最近聽返電台節目先知原來因為睇餸食飯,反而受歡迎,世事難料
呢個飛行員開始進駐潮流地下,話水浸就走左去兆萬呢度,越食越多間舖,
交叉人 發表於 8-6-2015 06:20 PM
發跡地係對面海,忘記咩街了,買過兩套裝衫手工幾粗,swat同生化服,但勝在有heart,搏帶鞋當時是十分新 ...

師兄,無錯當年熱玩具發跡地係總統戲院商場,我當年都有入呢隻,不過係疑似湯佬的F14機司
我有特別版隻湯告魯c,當年用6xx買真係堅貴

出唔哂D字呀! HELP!
幾型仔的造型。:shiny:
多謝分享。{:1_208:}